View Single Post
Staro 30.11.2008, 06:28
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Eto ja polako uspevam da citam postove unazad hahahah

Kada dobijes drzavljanstvo, mozes da pravis majci i ocu zelenu kartu i proces traje od 3 do 5 meseci. Troskovi ne bi trebalo da budu problem, sve skupa ne bi trebalo da bude vise od $500. Ja ipak to ne savetujem ukoliko oni nisu cvrsto reseni da zive ovde. U suprotnom je to cisto bacanje novca, jer mogu da dobiju trogodisnju vizu i da ostaju po 6 meseci koliko puta budu zeleli. Za brata ili sestru - skoro sam proveravala za peticiju ti treba oko $400, dve njegove/njene slike, izvod iz maticne knjige rodjenih gde se vidi da imate bar jednog istog roditelja - i gotovo sigurno dobiju zelenu kartu ali posle 11 godina.

Sto se tice turistickog boravka, osoba treba da dokaze veze sa svojom zemljom, ja sam od samog pocetka jos sa zelenom kartom imala posetioce - niko nije odbijen. Slala sam pozivno pismo sa navedenim prihodom i neke limunade kako ne mogu da idem tamo da ih vidim zbog skolovanja. Ne radi se samo o porodici, dolazili su mi i prijatelji. Prvi put su svi dobili vize na godinu dana, drugi put na tri. Da bi ubrzao proceduru, zakazi intervju odavde, drugacije smo tretirani nego oni. Moj kum je u nekoliko navrata pokusao da zakaze interview i nisu hteli da mu daju termin do 2 nedelje pre nego sto planira da dolazi. S obzirom da sam ja imala dobar deal za kartu (a ne mogu da je uzmem ako viza nije izdata), pozvala sam ja i dali su mi termin za dva dana kasnije (5 meseci unapred). Od tada uvek ja zovem ambasadu, sto su poceli da rade i moji prijatelji. Interview je ja mislim $13o (proveri sa ambasadom) i to i karta su ti jedini troskovi.

Dakle ako zelis da dovedes nekog u posetu - zaista nije problem ako imaju posao i nisu rizik da ostanu ovde.

E jesam zakasnila sa odgovorom...
Reply With Quote