Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stromae
Dragi drugari evo i mi da se javimo sa nasim iskustvom.
...nakon intervjua smo dobili informaciju da moramo sacekati par dana za odluku i da ce nam se javiti - tako da AP za nas.
Svakako nemojte brinuti. Oni su jako jako jako ljubazni. Od obezbedjenja, do svih ljudi koji rade na salteru. Iskreno ne pamtim kada sam se osecala toliko ok dok sam cekala da prodje neka procedura.
I sad cekamo pozitivne rezultate, jer verujemo da ce takvi i biti.
Nadam se da ce vam nase iskustvo pomoci. Poz.
|
Stromae hvala ti puno na informacijama, svako iskustvo je od pomoći!
Znam da svi pišu da je sve formalnost i da se ne treba brinuti, ali do sada smo imali 17 intervjua za ovu god., a od njih je već 6 bilo AP, dok za jedan nemamo info. Dakle odnos je 10:6, pa koliko god se svako trudi da bude pozitivan mislim da nas svaki novi AP uzdrma.
Ako ti nije problem možeš li nam dati malo detalja, tipa da li je udaja bila skorija, da li ste nosili slike, da nije možda zbog toga...?
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Anny
izvod iz maticne ne sme biti stariji od 6 meseci kao i fotke-dakle sve te originale uzimaju a ne kopije).Napominjem opet da se ovo odnosi na ambasadu u Beogradu.
|
Ajmo ovako, bilo bi lepo da svako ko ovde krene nešto da piše prvo dobro razmisli kako će to da sroči da ne bi stalno stvarali zabune.
Anny možeš li molim te da navedeš odakle ti konkretna informacija da izvod MORA da bude mlađi od 6 meseci?
Dakle ne "ja sam tako nosila" nego da li su ti iz ambasade rekli tako, još bolje u nekom mailu napisali... da li imaš da navedeš bilo koju stranicu sa zvaničnim izvorom i sl.? Dakle da li je to ZVANIČNA informacija?
Ja sam na primer primila i vakcinu protiv hepatitisa B ali to NE ZNAČI da je ona obavezna i da i ostali moraju da je prime (iako su mi rekli u zavodu da je bolje da je primim i da je primaju svi koji idu na W&T).
Dakle sve što ne stoji na zvaničnoj stranici i što niko iz ambasade nije tražio a spada u deo vašeg iskustva, molim sve vas da u buduće to NAGLASITE.
U vezi sa tim, DS ne treba da se štampa i nosi, dok strana o potvrdi definitivno treba. Često je oni ne uzmu, ali u zvaničnom spisku piše da treba.
Nekima su tražili diplome fakulteta, nekima ih nisu ni pogledali. Imajte u vidu da tamo radi više službenika i konzula i da svako ima svoj način rada.
Svako može da ponese i tonu papira "za svaki slučaj" ako tako želi i misli da treba, ali to ne znači da je to obavezno za svakog!