Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nina-Nina
Ljudi molim za pomoć. Pročitala sam ovu temu koja mi je ulila malo nade ali ipak da ja pitam za našu situaciju konkretno. Naime ove godine smo se po prvi put prijavili na lutriju. Ja sam nosioc i kod mene je sve u redu međutim suprug je kazneno osuđivan. Presuda je donjeta 2013. godine za djelo koje je počinio 2012. god. Radi se o nedozvoljenom posjedovanju oružja (1 pištolja) koje mu je naravno oduzeto. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca ali se primjenjuje uvjetna u trajanju od godine dana. Uvjetna je istekla prošle godine i naravno nije ponovo osuđivan. Bili smo podnjeli zahtev za pomilovanjem prijevremenom rehabilitacijom međutim jučer nam je stigla odbijenica. Znači ta njegova kazna će se tek sredinom 2017. moći obrisati iz kaznene evidencije.
Mene sad muči pošto smo se prijavili na lutriju i u slučaju da dobijemo hoće li to biti problem? Više sad ne znam dali da se uopće nadam ili ne... Pročitala sam i ono sa linka kojeg je SRBghost postavio ( http://travel.state.gov/content/visa...ibilities.html) i tamo nisam naišla na ovo kazneno djelo. Molila bi vas da mi kažete dali sam u pravu. Možda sam nešto krivo protumačila.
Dali bi možda bilo dobro da pitam u ambasadi? Ne znam više ni sama. Jučer mi se svijet srušio kada je stigla odbijenica.
Znam da je ovo sve sad šta bi bilo kad bi bilo pošto smo se tek prijavili, ali strašno me to muči i samo želim znati imam li se čemu nadati ili ne.
|
Mozda je ipak najbolje da sacekate maj da vidite da li cete uopste biti izvuceni, pa da onda brinete, i trazite resenje.