Citat:
Prvobitno poslao korisnik dulei86
Ja planiram u Chicago 22.12. i tamo ostajem dve nedelje pa se moram vratiti nazad. Interesuje me da li mogu da stignem da za to vreme položim vozački ispitit i da završim DL? Ne znam kako će im biti radno vreme za praznike...
|
Dule, ne znam kako je u Chicagu, ali ja sam u Las Vegasu zavrsio polaganje testova i voznje 13 dana nakon dolaska, a mogao sam i ranije to da zavrsim (pao sam jednom na voznji). Kada sam polozio voznju (testove sam polozio iz prvog puta, a voznju iz drugog pokusaja) odmah sam istog dana od DMV-a dobio papir koji je pretstavljao privremenu vozacku dozvolu (dok mi ne stigne prava vozacka sa slikom). Vozacku dozvolu DMV mi je poslao postom i stigla mi je 10-ak dana nakon sto sam polozio voznju.
Dakle, pretpostavljam da vozacku mozes zavrsiti za dve nedelje, ali nisam siguran da ce ti vozacka stici dok budes u Chicagu, a pogotovo sto ces ti biti u Chicagu za vreme bozicnih i novogodisnjih praznika. Preporucujem da ostavis adresu nekoga koga poznajes u Chicagu, pa da ti dozvolu posalju postom na adresu tog poznanika (prijatelja, rodjaka ili sli..).
Meni su u DMV-u kada sam otisao da polazem testove i voznju trazili dokaze da stanujem na adresi koju sam naveo u obrascu zahteva za vozacku. Ja sam im dao potvrdu iz SSO-a da sam predao zahtev za SSN i na toj potvrdi iz SSO je bila navedena adresa na koju treba da mi stigne SSN, a predao sam i kopiju papira koji je bio priheftan na zutoj koverti (zuta koverta koja se predaje imigracionom sluzbeniku na aerodromu). Na kopiji papira koji je bio priheftan za zutu kovertu bila je ista adresa koju sam naveo u lokalnom SSO-u na zahtevu za SSN, a tu adresu sam naveo i na zahtevu za vozacku. Sluzbenica u DMV-u je malo gundjala, ali je na kraju prihvatila ta 2 papira (potvrda iz SSO-a i kopija papira sa zute koverte) kao dokaze da stanujem na adresi koju sam naveo u obrascu zahteva za vozacku. Preporucujem ti da prvo odes u lokalni SSO i predas zahtev za SSN, pa tek nakon toga da odes u DMV da polazes za vozacku.