View Single Post
Staro 23.12.2015, 22:26
Kamely Kamely je offline
Drug član

Datum prijave: 24.08.2015
US lokacija: Boston/NYC
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

E ovako. Bilo je ludo ali ludo sinoc, dodjoh malo sad sebi i ajde da napisem ovaj takoreci report

Elem, ja sam imala veoma neuobicajenu situaciju, nimalo slicnu onome sto sam citala na forumu. Naime, ja sam imala zakazano u 8.30, naravno dosla ranije (tipicno za mene. Kada sam u ovakvim vaznim situacijama, ja bih ispred ambasade dzedzala celu noc samo da nesto nepredvidjeno ne iskrsne ). U 8.15 me cuvar pronasao na spisku i izdvojio sa strane, odmah pustio unutra.
Prosla security check..nastavila kroz dvoriste, usla unutra, izvukli mi broj, sela sa leve strane, kraj toaleta gde su uglavnom sedeli svi koji nisu B2 aplikanti. U 9.00 stigla na prvi salter. Izuzetno prijatan i opusten covek, cak smo se i smejali, opusteno pricali o mojim dokumentima. Npr, primetila sam da su pogledali pazljivije pismo koje su moji meni napisali, u kojem navode ko su, sta su, koliko dugo su u USA, cime se bave i isticu da su oni tu da mi pomognu i da cu ziveti za pocetak kod njih.
Nakon tih max 10 min, taj prijatni gospodin mi je rekao da se vratim, sednem i sacekam da me pozovu za uplatu. Posle opet max 10 min, na drugi salter i platila 330. Ponovo sela, opet max 10, pa na treci salter dala otiske. ponovo sela, max 15 min, pozvali me na cetvrti salter gde mi se zena predstavi, objasni da je ona konzulka i da cemo malo da popricamo. proturila kroz rupicu na salteru zakletvu, ja je procitala i max 10 min razgovor: koju skolu sam zavrsila/koga imam u USA/navedite koliko ste puta putovali u USA. Posto ja idem jednom godisnje u USA, rekla sam joj da ne mogu tacno da se setim koliko sam puta do sada bila ali da ih ima nevedno u DS obrascu, da ja imam dosta prijatelja po USA, te da mi veci deo familije tamo zivi. Ja opustena, kao i sa onim prvim covekom. Taman se raspalila da joj jos pricam , ona digla glavu i saopstila famoznu recenicu - Congratulation.... Ja se razrogacila i u suze. Nakon toga je rekla da sednem, te da ce me njen kolega pozvati za detalje. Max 10 min, i eto mene ponovo kod gospodina sa pocetka reporta, koji se smeje i govori mi "pa, cestitam. Ovo ti je uputstvo za pasos, ocekuj da ce stici u petak." ja mu kazem da ce to biti najlepsi Bozic u mom zivotu (ja slavim Bozic u petak 25og), i opet suze... On se smeje i govori "razumem te. uzivaj i srecno". Ja ga pitam jel to to, ja mogu sad kuci...on se smeje i mase Ja izasla, sunce siiijaaaa....toplo,divnooo...prolece se niotkuda iskralo i otelo malo neba u ovom maglovitom decembru, prvog dana zime. Sve u svemu, ja sam iz ambasade izasla oko 10.30.
Danas mi je stigao mail da je pasos poslat i da ga ocekujem za dan, dva. Moram da naglasim da im je taj mehanizam sa DHLom malo komplikovan, pa sam ja naravno dva puta zvala call centar, pisala mail tehnickoj sluzbi i mislim da su i tamo znali da sam smarac najgori
Eto, ljudi, to je moje iskustvo. Za sat i po sve zavrsila. U NS bila vec oko 13h, a onda je krenuo neverovatan mix osecanja - od umora i neispavanosti, preko bola u misicima jer sam se nakon 7 meseci opustila, do histerije i suza jer sam PRESRECNA!!!!!!!
Pozdrav svima vama, i velika zahvalnost za savete i pomoc.
Puno, ali puno srece zelim svima!
Vasa Kamely
Reply With Quote