View Single Post
Staro 27.12.2015, 21:07
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
Vuxanne, kakvi su ti utisci o ljudima? Da li imate neke bliske prijatelje sa kojima se posećujete po kućama? Svi kukaju kako su ljudi hladni, navodno im je stalo samo do materijalnog bla bla a ja se sve nadam da su to predrasude.
Naravno da imam. Amerikance rodjene u inostranstvu doduse. Ja sam doduse u fazi sad playdates pa su posete po kucama vecinom oko igranja dece. Idemo i na proslave tipa Dan Nezavisnosti, Dan Zahvalnosti i slicno...

Obicno internacionalci nadju neku svoju ekipu, ako zivis blizu nekih Balkanaca, obicno se mnogi druze jedni s drugima. Ja se vecinom druzim preko dece i sa ljudima sa posla. Za kucne posete ionako nemam puno vremena, dobre su u maloj meri sto se mene tice jednim nedekjno za vikend. Moj posao je veoma zahtevan tako da nemam previse vremena da gostim ljude i glumim super domacicu a to ti je uvek i reciprocno.

Zato ovde imas ceste forme druzenja vezane za neke aktivnosti, npr posete muzejima, odlazak na setnje...I slicno.

Mene je u Srbiji pocelo da smara to sto zivim u centru i sto mi cesto jutro pocinje javljanjem na interfon, a dan se zavrsava zakljucavanjem vrata iza poslednjeg gosta. Ovde mi vise prija to sto ti ljudi unapred najavljuju i druzenja se planiranju.

Ali opet ja imam 40 godina a ne 20 i nesto. Ovde sam od 31-e. Ako si ti 88'o sad imas 27... Ja sam tad radila vec dve godine, zivela sa mladjom sestrom... Vecina dana mi je bila druzenje, ispijanje kafa, izlasci, setnje... Nakon posla. Sad nemam vremena za toliko socijalne interakcije...

Meni licno prijaju za druzenje ljudi iz Evrope, Latino porekla a boga mi i Indijci. Imam i Amera poznanika ali me nekad umara sto moram da pazim kako izgovaram reci, sa strancima pricam Serbenglish i no frks. Doduse moji prijatelji po default-u imaju ista interesovanja kao ja - zanimanje veciti streber. Tako da medju nama ma odakle bili ima mnogo slicnosti. Pogotovu medju dodjosima koji prolaze kroz slicne stvari.. Moguce da si ovde podeljen u cluster- e i da nekad cesto stupas u kontakt sa sebi slicnim slojevima ljudi. Bar neki stalniji kontakt.

Last edited by vuxanne; 27.12.2015 at 21:13.
Reply With Quote