View Single Post
Staro 04.12.2008, 05:48
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

1. Za ovo prvo (garderoba) nisam prava osoba da odgovorim... cisto zbog stava "jedan je zivot" te ovo bolje da skip

2. Ja koristim Clinique make up i Neutrogena ostalo, sampon Nioxin... nemam pojma zavisi sta koristis... Kazi ti bolje sta konkretno pa cu da ti nadjem cene.

2. Frizeri - vecina su losi, jer zavrsavaju kurseve od 3 meseca. Oni naplacuju od $15 do $30. Ako hoces dobar hair cut: ako imas straight kosu kao ja ides kod asian hair stylist (avarage hair cut $65, relaxer pakovanje $50 phyto anti frizz - traje pakovanje oko 8 meseci na srednju duzinu, japanese termal ironing traje do 6 meseci na srednju duzinu $250 - za CA vrlo bitno zbog vazduha i vode koji malo promene kosu). Sunce mu, izgleda da je trebalo i ovo da skip opet - shishanje moze i u Super Cut za $15. Ako imas kovrdzavu kosu - niko sem onih koji rade black hair nece znati da te oshishaju.

3. Manikir i pedikir $20, uglavnom dva puta mesecno, ako radis silk jednom nedeljno - pls don't do acrylic

4. Kozmeticki tretman - ja idem strogo chinese $65 ili jeftinije ako kupis paket

5. Tanning - Sunset tan, extra usluga pa i extra cena hahah level 4 tanning sa 1.5 UV $20 po tretmanu, level 5 sa 0.5 UV je $66 po tretmanu plus mystic tan (spray) dolazi besplatno, odrzavanje tan na ovim levelima je jednom mesecno (sto po meni opravdava cenu). Ostalo - moze mesecno unlimited za $49 zimi, $29 leti ali moras da ides 3-4 puta nedeljno za odrzavanje, kreveti su 1 i 2 level sa 5-7 UV (poredjenja radi, u LA na plazi je UV 9-11 zavisno od godisnjeg doba i doba dana). Mozda je i ovo trebalo da skip...

6. Depilacija - eto ubacih ti ja i ekstra katastrofa i uzas, rade samo sa tecnim voskom i trakama... laser je skup... tako da ja imam warmer i kupujem prirodan vosak na e-bay - sama svoj majstor cene ako odes kod njih (sa tim odvratnim tecnim voskom): noge (cele) $45, prepone $25, brazilian $60, ruke $20 etc etc obrve $15 each plus 15% tip, total moze za $120...(tip racunaj sto i za frizere i kozmeticare)

7. Gym - biras u komsiluku ili blizu posla. Obrati paznju da li imaju programe (casove) jer samo sa spravama i ne mozes bas nesto da uradis... Meni je bitno i da je cisto i da imaju dobre trenere... Ja idem u Bodies in Motion, $55 mesecno, ugovor na godinu dana.

8. Kod ginekologa - kad dobijes osiguranje ako je HMO jednom godisnje imas placen pregled na svoj zahtev u okviru godisnjeg redovnog pregleda (plus PAP smear i HPV test included), ako ne daj Boze imas problema i to je sve pokriveno naravno ali ne mozes bez razloga da trazis pregled vise od jednom godisnje. Tvoj lekar radi pregled a ako nesto nije u redu onda salje kod specijaliste; ako imas PPO osiguranje mozes kad hoces i kod koga hoces. Ako nemas osiguranje onda opet ides gde hoces ali sama sve placas.

9. Isto kao gore - zavisi od osiguranja. Ja biram PPO i placam sa Deltom 20% od svega do $2500 godisnje. HMO malo drugacije radi ali svakako imas ciscenje zuba besplatno jednom godisnje i uglavnom se nista ne placa za plombiranja i sitnije intervencije. Ako ga nemas, onda sve placas - dobra varijanta je da onda ides na univerzitetsku kliniku jer je jeftinije i do 50% ali rade residents koji imaju mentore sa strane.

10. Naravno - mogu da nemam vremena za druge ljude, pranje sudova il pranje prozora za sebe uvek imam vremena

Ijuuuu - pa koliko ja sad brojeva imam ovde
Strasno, sta da ti kazem...
Ma, jesam li ja to pogresno razumela da je ova tema za cice samo?????

Last edited by Zana; 04.12.2008 at 10:17. Razlog: hahah - ispravila sisanje u shishanje
Reply With Quote