View Single Post
Staro 05.02.2016, 19:17
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ilić Strahinja Prikaz poruke
Ovo je moj prvi post ovde..Šta su po tebi glavne gluposti koje se ovde pišu?
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Av av Prikaz poruke
Glavne gluposti? Pa ne znam odakle da počnem... Ovde se pišu mnoge informacije koje nisu tačne i postavljaju se mnogo pitanja koja nemaju veze sa mozgom. Slušaj, kapiram ja da su ljudima potrebne informacije, ali sve informacije koje dobiješ ovde većina njih je netačna ili pišu ljudi iz svog iskustva (takve informacije ne treba uzeti zdravo za gotovo, to su lični primeri). Da sam se ja vodio pričom likova koji ovde pišu ja ne bih prošao ni lekarski pregled a o dolasku u USA i da ne pričam. Jednostavno odeš na sajt dv lutrije i vidiš šta ti je sve potrebno što se tiče dokumentacije i cele priče oko odlaska u ambasadu. Druga stvar imaš jednostavno likove koji spamuju bespotrebno i postavljaju idotska pitanja, kao lik od prošle godine koji je bio ubedjen da može da prođe razgovor u ambasadi sa trogodišnjom školom... Nije ova tema za to... Najveći problem ovog je foruma je taj što ljudi koji završe sve i dođu u USA i više se ne oglašavaju. Kapiram ja to kad se dođe, celu tu frku i sve to i da se nema vremena da se piše, ali mogu valjda da napišu koju reč čisto da ljudi imaju uvid u celu situaciju posle dolaska u USA. Njima je forum bio sve dok nisu ovde došli, pa to se pisalo, pa spamovalo po ceo dan i onda dodju u USA i gubi se svaki trag i glas (opet svaka čast izuzecima, ali retki su takvi). Da ne gušim temu više, ako treba nekom bilo kakva informacija može slobodno da me kontaktira privatno. Pozdrav, svako dobro
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
Izvinjavam se što skrećem sa teme ali Av av je potpuno u pravu, najveći problem ovog foruma je što ljudi nestanu čim kroče u SAD. Mene jako zanimaju utisci dobitnika DV2016 ali slabo se oglašavaju.
Ne slazem se da je vecina postova ovdje glupost (mozda kolicinski i jeste ako racunas sve postove, a ne samo one koji imaju informacije).
Ja sam prosao kompletnu proceduru dobijanja vize i informacije koje sam nasao na forumu prije dobijanja vize su kasnije u potpunosti odgovarale mom iskustvu.
Ljekarski pregled: sve sto sam prosao je bilo kao sto je bilo napisano prije mene i iskustva koja su ljudi pisali nakon mog ljekarskog se poklapaju. Sta to pise, koja je to informacija napisana, da na osnovu tih informacija ti ne bi prosao?
Intervju: vise puta ponovljena prica koju sam procitao na forumu prije mog intervjua, pratila je i moj intervju. Ljudi koji su imali razgovore kasnije, opisali su isto takvo iskustvu (ukljucujuci i Tomu koji ljubaznom rjecju dize moral i samopouzdanje).
Procedura na aerodromu: ponovo sve isto. Sve sto je napisano, i sve sto sam ocekivao sve se i ostvarilo.
Prijava za SSN: u Chicagu sam uradio kao sto su napisali i bilo je dobro. Vidim da se neke stvari razlikuju od drzave do drzave, da nije svuda isto i ta su iskustva dodana i sada ljudi i to znaju
Kreditne kartice i kreditni skor: postupio sam u potpunosti kao sto je napisano na forumu i pokazalo se dobro. Pricao sam sa amerikancima na poslu i potvrdili su mi da ta procedura koja je napisana je sasvim OK.

Slazem se da se postavljaju mnoga pitanja koja nemaju veze sa mozgom, i da dosta ljudi ne procita forum prije nego postavi svoje pitanje tako da ne vidi da je to pitanje vec vise puta i postavljeno i odgovoreno. To je tako. Ne samo na ovom forumu vec i na svim ostalima na koje sam naisao. Ljudi su takvi i tu pomoci nema.
Kao sto nema pomoci oko toga da dosta ljudi kada se presali prestane da bude aktivno. Normalno je da im se prioriteti promjene i da im pisanje na forumu prestane da bude vazno. I da se smore od ljudi koji ne citaju prethodne postove vec misle da je njihova situacija jedinstvena i da su oni najvazniji na svijetu i da sve ostali sluze da im odgovaraju na njihova pitanja i daju im sve prezvakano. I to je tako. Pomoci nema.

Naravno da svi mi pisemo na osnovu vlastitog iskustva, no koliko vidim ta se iskustva ponavljaju pa mislim da je to velika pomoc onima koji se tek spremaju za tu avanturu. Ne misli da neko iskustvo, odnosno neka informacija prestaje da vazi samo zato sto je napisana prije izvjesnog vremena, ali ne mislim ni da je problem da neko citira post i pita da li je nesto sto je napisano prije godinu-dve jos uvijek vazece.
Ovdje je nekoliko ljudi vrlo detaljno podijelilo svoja iskustva i ja sam im na tome vrlo zahvalan (necu da pominjem imena da ne bih nekoga preskocio). Neka njihova iskustva se razlikuju od mojih, i to su ona nakon preseljenja. I to je normalno. Jer se i mi razlikujemo.
Ali to ne znaci da su napisali neku glupost. Ne. Naprotiv. Samo su nas obogatili mogucnostima. I naravno da nas sve ne ocekuje isto ovdje i da cemo imati razlicite puteve. Jer se i mi razlikujemo.

Isto tako trebalo bi da se shvati da je gotovo nemoguce dobiti odgovore na vrlo konkretna pitanja koja su vezana za licni slucaj sa nekim specificnim okolnostima koje se razlikuju od vecine: ako netko nije imao iste okolnosti tesko da moze da se pomogne tako da je najbolji savjet koji se vec vise puta ponavlja: Javi se u KCC, Javi se u ambasadau, Javi se ....
Nema iskustva - nema ni pomoci

Evo ja sam ovdje skoro vec godinu dana, ako imate neka pitanja, postavite ih.
Odgovorit cu koliko znam i umijem
Ali prije nego ih postavite, provjerite da vec nisu odgovorena
Reply With Quote