View Single Post
Staro 18.02.2016, 10:35
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ljudi pa ja sve vreme neću da pišem nazive agencija, zbog reklame, a vi rafal.
Šalim se.
Što se mog iskustva tiče, ne bih išao preko domaćih i stranih agencija, nego sve online (imate i naše agencije koje rade online, a imaju fizički, prostorije u Beogadu).
Konkretno znam da SVAKA agencija uzima proziziju, odnosno, reket zarad toga što su za vas pronašli kartu. Drugar mi radi u americkoj agenciji, iz stana na Karaburmi. On mi je iz prve ruke rekao, idi nadji na sajtu, glupo da ti ja uzimam 30$, karte su i ovako sada nikad jeftinije!

Opet, nije da krijem tajnu, ali ne znam da li se kosi sa pravilima foruma, da se reklamiraju agencije.
Koga god zanima, dajem odgovore na PM.

P.S. Verujte mi, mnogo sam gledao karte kada sam trebao da kupim (ok, moja opsesija letenjem, tako da mi nije palo teško). Nađem određeni let koji me zanima, vidim cenu na sajtu, i onda zovem naše agencije, i pravim se lud, da mi kažu njihovu cenu. Iskreno, mnogo su beozobrazni. (ugradili su se od 50-100 eura)

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stromae
Takodje ako uzimate konekcije 1,20 do 1,45 je minimalno vreme izmedju konekcija (za evropske aerodrome tipa Cirih, Minhen, Frankfurt) ako letite istom avio kompanijom jer tada imate dovoljno vremena za konekciju jer ste vec uradili check in luggage do krajnje destinacije. Sve konekcije koje su sa razlicitim aviokompanijama uglavnom iziskuju vise vremena zbog ponovnog check in prtljaga. Takodje ako uzimate letove preko avio kompanija koje su clanice STAR Alliance dobijate mogucnost da u slucaju kasnjenja leta, trazite i da vas oni prebace na prvi slobodan let preko neke avio kompanije koja pripada njima. Na taj nacin osiguravate sebi da cete lakse pronaci prvi let, a ne provesti jako puno vremena na aerodromu cekajuci let originalne avio kompanije.

Nadam se da ce ovo nekom pomoci, ali svakako nije nista znacajno novo.
Nadam se da grešiš, iako mislim da.....
Moj slučaj. U junu idem preko Ciriha, sa konekcijom od 45 minuta izmedju letova. U agoniji sam, iako znam da od aerodroma do aerodroma je potrebno odredjeno vreme za transfer.
Pošaljem mail SWISS-u, i dobijem jako kulturan odgovor, da ne bi sistem izdao kartu, a da ne postoji fizicka mogucnost da se stigne na let. Za slučaj, da se kasni, oni će me automatski usmeriti na drugi let, ili u Beogradu, ili u Cirihu. Svakako ću morati stjuardesu da šarmiram, da me pusti među prvima iz aviona...
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2

Last edited by Kuguar; 18.02.2016 at 10:49.
Reply With Quote