View Single Post
Staro 23.02.2016, 13:53
zelembac zelembac je offline
Član

Datum prijave: 26.10.2015
Nepromenjeno

Evo i ja da vam se javim sa mojim izvestajem.
Sve je proslo ok i od sada sam pravi zelembac

Necu vas zamarati detaljnom procedurom ulazka u ambasadu jer je sve lepo organizovano i jednostavno. Jedan mali hint za sve koje idu na razgovor jeste da naglase sluzbeniku koji proziva da su za imigracionu vizu jer ce tu biti i more ljudi koji dolaze za turisticke vize.

Intervju se sastajao iz dva dela, kao i vecini. Intervju mi je bio zakazan za 8:30 a u ambasadu sam usao oko 15 do 9. Dobio sam svoj broj i cekao da me prozovu. Prvi razgovor je bio sa srpskim konzulom koji mi je najpre trazio pasos pa potom sva dokumenta koja sam pripremio za intervju (samo ono sto se i trazi, nisam nudio nista dodatno i ako sam posedovao kao sto je: pismo od osobe kod koje idem, adrese drugih lokacija gde mogu da odem itd.. ).

Pitao me je ko je osoba na adresi koju sam naveo, da li sam imao problema sa imigracionim i policijom posto sam bio vec 2 puta u USA, cime planiram da se bavim..i to je to u principu. sve je trajalo mozda 2 min. Tada sam dao i otiske. Nakon toga mi je rekao da cemo napraviti malo vecu pauzu do 14h i da je potrebno da platim 330$. Prozvali su me i platio sam, nakon cega sam napustio ambasadu i ponvo se vratio u 14h.

Kada sam se vratio u 14h ponovo sam na kratko bio sa srpskim konzulom koji mi je vratio deo nekih papira, sve kopije, svedocanstva, uverenje o zavrsenim master studijama...iskreno nisam ni gledao sta, jedino sto su zadrzali bila je diploma fakulteta. Jos jednom su me prozvali kada sam dao drugu polovinu papirica gde pise moj broj.

Na kraju, napokon sam prozvan za razgovor sa americkim konzulom. Prvo mi je dala da procitam zakletvu na sprskom a ceo razgovor smo vodili na engleskom. Kada sam procitao pitala mi je da li verujem u to i da li je to istinia i nakon toga sam ponovo stavi olevu ruku na skener za otiske. Rekla mi je da je kod nje moja diploma sa fakulteta, a ja sam dodao da je to diplova sa osnovnih studija i da pored toga imam i zavrsene master studije na sta se ona prijatno iznenadila i cestitala mi na tome. Primetila je da sam dva puta bio u americi sto sam ja samo potvrdio. Nakon toga me je pitala da li sam negde ziveo van Srbije - nisam. Na kraju me je pitala cime zelim da se bavim i nakon mog odgovora mi je cestitala na dobijanju vize i pozelela puno srece u americi. Zena je inace jako jako prijatna i nasmejana osoba tako da nije nikakav bauk razgovor sa konzulom

Posle su me prozvali jos jednom da mi kazu da ce me zvati kada pasos bude gotov i to bi bila cela avantura u ambasadi. Inace, sve je jako opusteno i slo
bodno se opustite..na salterima sam ukupno proveo mozda 5min za svo to vreme, jedino ubija cekanje na prozivanje i to sto to traje ceo dan ali opet, samo opusteno

Juce sam otisao po pasos gde su mi dali koverat koji se ne otvara kao i upustvo za placanje USCIS Fee-a.

Srecno svima koji tek imaju razgovor, nadam se da vam je ovo od pomoci!

Pozdrav