Evo, da napisem svoje utiske sa intervjua u ambasadi u Zg.
Imali smo zakazan intrvju u 11h ali sam zamoljen od sluzbenice u telefonskom razgovoru dan prije da dodemo u 10.30.
Dosli smo u 10.20 ispred manje zgrade di se prolazi osiguranje i ostavili mobitele i cd-e sa snimkama pluca, uzeli samo papire i produzili u glavnu zgradu.
Ulazimo u zgradu a kad tamo mi sami, nigdje nikog, nema guzve, mi i security.
Posalje nas taj security na salter 7 i tamo nam ta zena sa kojom sa razgovarao preuzme sve papire koji su joj potrebni (orginale) a ostale (kopije) vrati. Na istom salteru dajemo otiske i onda nas upucuje da na salter 3 da platimo fee i da se vratimo.
Nakon toga nam kaze da sacekamo, cekali oko 10 min. pozvali nas na salter 1 na intervju. Mozda 3-4 min. sveukupno...pitala nas di idemo, adresu, jel radimo sada, sta cemo radit u Usa i to je to.
Dolazimo na salter 7 i nasazena nam kaze da sacekamo do 13-13.30 da ce da me nazove na mob da odmah isti dan dobijemo vizirane pasose i zapecacene koverte.
Da skrati...u 11.15 smo izasli iz ambasade oko 13 me nazvala ta zena da su vize gotove i da ih preuzmemo.
Osjecaj koje smo tada prosli, u tom trenutku su tesko opisivi, znaju oni koji su dobili Green Card a ostalima od srca zelim da osjete taj osjecaj kad im kazu... Congratulation, yours green card is approved.
17.02.2016 - Ljecnicki
01.03.2016 - Interview Zg.
01.03.2016 - Vize u pasosu.
|