View Single Post
Staro 05.12.2008, 15:45
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ja sam isto imao slican hobi kao Lucky. Generalno najlosije mi je Miller light (ko onaj matori BIP), bud mi je bolji (ali ne light). Generalno, ta "velika" piva su jeftina i nisu bas nesto narocito. Ima dosta psenicnog piva ovde i to nije lose, ako volis (kod nas su poznatija kao bela piva). Meni se jako dopao Sapporo sto je japansko pivo (ali ga ima svuda). Ovde ima i dosta lokalnih pivara u Chicago-u (goose island) i prave ok piva. Ma meni je i dalje guiness najjaci kada odem u bar
Samuel adams je isto dobro, ali me pre dva vikenda jaaako bolela glava od istog, pa sam odlucio da ga preskacem ubuduce. Stella artois je dosta jeftin, pa je i to ok.
Sto se tice cena, one su ovako....millers light je najjeftiniji, pa onda ide bud light i buddweiser (ili kako se to vec pise). Oni su ti oko 10$ 12 flasa. Stella, becks i sl. evropska piva su od 13-17$ (zavisi od radnje).
U baru su ti najskuplje cene, jer nemas konobara i onda ne dajes 15% baksisa, nego 1$ po picu. Tako da te najjeftinije izadje miller light za 4$. Guiness ti je skuplji, on je 6$ (pise 5$...ali moras dati jos jedan kao baksis).
offtopic: Covece koju ova drzava ima laznu sliku pa to nije normalno. U srbiji ti lepo kazu neto platu i cene su sa porezom...pa znas na cemu si. Ovde su ti cene bez poreza, na to osim poreza uvek jos nesto dodajes (baksis u restoranu...ama uvek neki fee za nesto), a plate su ti bruto izrazene. Pazite na to kada dodjete ovde.

Sve u svemu, alkohol je ovde jeftin ako ga pijes kuci, a jako skup ako ga pijes po barovima. Recimo da u Srbiji ako popijes 2 piva u kafani, ti za te pare mozes kupiti 4 limenke istog piva u radnji...ovde za te pare mozes kupiti 12 limenki u radnji :-)
Brendirana zestina je ovde dosta jeftinija u radnji nego u Srbiji (pa kada jos pogledas kupovnu moc...).

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote