Iscitala sam ovu temu od pocetka do kraja..
Htela sam da nekad u junu odemo nas troje - moj muz, sin od 14g i ja u Ameriku na 10-14 dana - u New York, da ga malo obidjemo turisticki. Mislim da je to grad koji sigurno vredi obici jer ima svasta da se vidi i dozivi.
Sve je realno uzas skupo, pa nisam jos sigurna, ali citajuci ovu temu sticem utisak da bi mogla imati i problem koji nisam ocekivala - a to su vize..
Mi smo bili izvuceni za DV 2014, ali nismo stigli na red(broj preko 46.000), sto jasno ukazuje da smo imali nameru da se iselimo, a i dalje svake godine igramo..
Mislim, ako me pitaju, to moram i reci..
Ali ja stvarno nemam nameru da ostanem na crno. To mi je glupo. Realno, nisam toliko ocajna, jer mi je posao super placen, imamo dva stana, auto, nacimacu neki cash - onoliko koliko ja mislim da nam treba.. Ali to je 450 eura ako mi ne prodje.. Bas bezveze..
Putovali smo mi svuda u proteklih par godina, sto nam isto ide u prilog - Francuska (vise mesta), Spanija (vise mesta), Berlin, Milano, Rim, pre godinu dana London - ovo mislim da je znacajno jer su nam takodje trebale vize. Ja sam 2008 imala vizu za Kanadu, pa sam se vratila u roku - isto turisticki odlazak. Ali ipak, ne znam da li je sve to dovoljno..
Da li ima slicnih meni koju su ipak dobili turisticku vizu? Prevashodno mislim na one koji su imali tu nesrecu da su izvuceni, a nisu otisli..