Pozdrav drugari,
E pa hvala bogu, dosao red i na mene da prenesem svoja iskustva vezana za intervju. Generalno nista specificno ovog puta, niti drugacije od ostalih. Dakle, dodjete lepo ispred ambasade, javite se obezbedjenju zbog cega ste dosli, redovna kontrola metalnih predmeta i dokumenata prvo ispred same zgrade, a zatim i u samoj zgradi, gde ostavljate stvari koje nisu dozvoljene (mobilni telefoni, slusalice i sl) i nastavljate dalje ka drugoj zgradi, gde se nalaze salteri. Tu se javite ljubaznim devojkama na ulazu, i one vas smeste i daju vam uputstva oko svega. Prvo obicno idete na salter 10 (privatna soba), gde predate sva potrebna dokumenta, npr. meni uopste nisu uzimali diplomu sa fakulteta i master studija, dakle dovoljno je samo ad donesete diplome srednje skole. Takodje posto sam ja kao Country of eligibility naveo Makedoniju, jer sam tamo rodjen (dakle samo rodjen, nikad ziveo), nije bilo potrebno prevoditi Izvod iz maticne knjige rodjenih iz Makedonije, iako je izvod na Makedonskom, tj nije ni na Srpskom niti Engleskom. Kada predate dokumenta, cekate ponovo da vas prozovu za davanje otisaka, zatim ponovo za intervju sa konzulom i na kraju ponovo u sobu 10, gde ce vam vratiti originalna dokumenta (obavezno uradite kopije svih dokumenata!). Nakon 3 dana cete dobiti poziv i pokupiti svoj vizirani pasos, kao sto sam ja danas

. Srecno drugari i zelim vam sve najbolje u daljem zivotu!
25.10.2015. - Poslat DS-260
08.03.2016. - Lekarski pregled
10.03.2016. - Intervju u ambasadi
15.03.2016. - Preuzet pasos sa imigrantskom vizom