View Single Post
Staro 19.04.2016, 20:13
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vladimir123 Prikaz poruke
Hvala na odgovoru. Idem da radim u Ohio drzavi, i citao sam njihov BMV i nije mi bas najjasnije da li je moguce polagati sa tom J1 vizom (jer traze stalno mesto boravka koje ne znam kako mogu da dobijem i ponegde vidim da spominju green card). Moze li neko ko je vestiji da rastumaci ovaj njihov zakon ili da preporuci drzavu gde je to lakse uraditi pa mogu ja i otputovati da polazem voznju.
Na njihovom zvanicnom sajtu kliknes na kategoriju "Non-U.S. Citizens" i biras podkategoriju "NON-RENEWABLE/NON-TRANSFERABLE DRIVER LICENSE OR ID CARD" posto nisi Permanent Resident niti azilant.

Koliko vidim DL koji Ohajo izdaje za ovu kategoriju ce ti vaziti do datuma do kog vazi viza, i nije ga moguce prebaciti u drugu drzavu u slucaju selidbe na primer, ali ce svakako biti validan za voznju u svim drzavama.

- Full legal name: Pasos
- Date of birth: Pasos
- Social Security number (if assigned): Odneces karticu na uvid
- Ohio residency: Pogledaj objasnjenje u sledecem pasusu
- Citizenship or legal presence: Vazeca J1 ce zadovoljiti ovu stavku

Ukoliko odes na stranicu sa spiskom dokumenata koji zadovoljavaju kriterijum "Ohio residency" kao novom u USA sledeci dokumenti bi mogli da budu od pomoci:
- "Social Security Administration document with Ohio street address" - kada budes dobio socijalni broj, on ce izgledati ovako (pogledaj trecu sliku na ovoj stranici, nisam uspeo da izguglujem bolju). Dakle na tom celom kartonu iz SSA pored kvadranta gde je kartica perforacijama odvojena od ostatka kartona bice i tvoje ime sa adresom. Ostavi karticu tako i odnesi ceo dokument. U tom slucaju zadovoljavas i dokaz o socijalnom broju i dokaz o adresi. Ovo se tretira kao zvanicni dokument iz SSA-a.
- "Paycheck stub issuedwithin the last six months" - ovo ces dobiti od poslodavca (plate vecinom idu na dvonedeljnom ili nedeljno nivou tako da ces i do ovog dokumenta doci relativno brzo)