View Single Post
Staro 22.04.2016, 10:12
BigApple BigApple je offline
Član

Datum prijave: 01.04.2016
Nepromenjeno

Nisam dosad pisala, procitala sam ovaj forum od A do Ž ali nakon postova koje sam procitala konkretno u ovoj temi zapitala sam se jos jednom koji je moj razlog da odem iz ove zemlje. Mnogi pisu kako sastavljaju kraj sa krajem, kako se pate ovdje (da ne pisem pojedinacno, odnosi se na sve ex-yu drzave ili bar vecinu), kako ne podnose mentalitet, nacin zivota, manjak mogucnosti za rad, za bolji zivot... Moram priznati da sam licno ja u veoma dobroj situaciji; suprug kao i ja radimo u drzavnoj firmi, imamo sve uslove, prava, stan, auto, predivnu kcerkicu... a ipak zelim da odem jer smatram da mozemo i zasluzujemo i bolje i vise... Ne zelim da zvuci kao da se zalim i da sam nezadovoljna svojim zivotom, prezahvalna sam za sve ali ono sto me najvise muci je sto ne osjecam da pripadam ovdje, sto citav zivot zamisljam svoj zivot negdje drugo, konkretno u Americi. Vodim se time da je razlog tome sto sam tokom rata zivjela u Njemackoj pa nisam ni mogla osjetiti povezanost sa zemljom u kojoj sam rodjena ali bez obzira na to, zelja za Amerikom ne prolazi. Sta me toliko vuce tamo? Nikad cak nisam ni bila u Americi niti mislim da ce me tamo docekati jackpot i da ce biti sve med i mlijeko a ipak ne mogu da prestanem razmisljati o tome, sto bih se kajala da ne probam... Mozda cete me osudjivati zbog toga jer ima puno ljudi kojima to vise treba nego meni ali bih ipak voljela cuti i tudja misljenja... (Nece to puno uticati na moju odluku da li da idem ili ne ali mozda ce mi biti lakse ako jos neko ima bar slicnu situaciju)...
Reply With Quote