Hvala vam puno na tako divnim rijecima podrske, isto zelim i vama. Znam da svako tezi ka tome da ostvari svoje snove, da pruzi sebi, svojoj porodici bolji zivot ali isto tako ne mogu biti neodgovorna upravo zbog toga jer imam dijete i kakav rizik sam odlazak u novu zemlju nosi sa sobom. Ostavljamo sve za sobom i krecemo iz pocetka, bukvalno kao da smo tek rodjeni, to stvarno treba sazvakati prvo, da se tako izrazim. :-) Iskustva clanova koji su otisli su mnogo rekli o temama kao sto je zdravstveno i penziono osiguranje, placanje vrtica, skole, velika konkurencija posebno u vecim gradovima, kako je sve skupo, porezi itd. a nasuprot tome u svojoj zemlji to vec imam. Moj razlog uopste nema veze sa finansijskom situacijom niti ja mislim da cu se tamo obogatiti ali isto tako ne mogu ni tamo zivjeti na minimalcu i bojati se svaki dan da li cu moci placati racune i zadovoljiti osnovne potrebe za zivot. Ja sam neko ko je optimistican i vjerujem da se sve moze postici, samo treba biti uporan i ustrajati u svojim namjerama ali sam takodjer i realna i svjesna da nista nije lako. U sustini, ono sto moja drzava nema to Amerika ima i obrnuto, samo treba izvagati sta je nekome vaznije a sta ne...
|