Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss
pa ovo je jako teska situacija bar ja tako mislim. Prvo se treba zapitati oko smestaja za prvo vreme..ovde manje.vise svi stanodavci traze prvu i zadnju kiriju plus neki move in deposit a u najjeftinijoj nekoj kombinaciji je to oko 2-3 hilj dolara, plus stan je ne namesten i za osnovne neke stvari tipa da spavate na vazdusnim dusecima, case, escajg, hrana za prvih mesec dana i pokucstvo vam treba bar 700 800$.
e sad da nadjete stan u nekom delu grada gde je jako jeftino opet ce vam traziti i kreditnu istoriju koju vi jos nemate. Dete ce vec od sept trebati u skolu da krene a sam kvalitet skole odredjuje manje vise i cenu stana, a da gurnete dete sa meksikancima i crncima mislim da nije pametno ..ja bar tako nikad ne bih uradio.
Sto se posla tice..niko vas nece zaposliti bez soc broja pa mozda cak i zelene karte a na to se ceka isto neki period od mesec dana za zel kartu, za soc broj 7do10 dana.
Trebace vam auto, koji da kazes za minimalne relacije mozes da bezbedno koristis je oko 1000$...
Znaci najveca peripetija ce biti oko smestaja a to mozete i iz Srbije mozda da resite tj da kontaktirate stanodavce putem maila.
I mozda najbitnija stavka...znanje engleskog? Ako je na nekom slabom nivou ja se ne bih kockao sa dolaskom ukoliko ne nadjem nekog ko bi mi pomogao za pocetak u USA.
|
Mnogo hvala, svaki savjet i/ili preporuka dobro dodje. Važna je i pravovremena informacija da se na vrijeme može planirati.
Još jednom mnogo hvala

DV 2018 - HAS NOT BEEN SELECTED

DV 2019 - 15.05.2018 HAS NOT BEEN SELECTED