Citat:
Prvobitno poslao korisnik rkoma1986
Do kad imam fore da ga posaljem, posto mi odgovara da ga posaljem sto kasnije, i da li taj datum slanja ima neke veze sa mojim CN-om, koji je 10 000, tj da li to znaci da moram da ga posaljem ranije?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik plax
I ja bih voleo da saznam odgovor na to pitanje?? Do kada može da se čeka sa slanjem DS-a?? Unapred zahvalan..
|
Evo ovako, nadam se daće posle ovoga biti jasnije
Kada ćete slati DS260 zavisi od toga koji je vaš CN i kada želite intervju.
1. Ako je vaš broj recimo do 14000 i
želite da imate intervju što pre, onda je najbolje da obrazac pošaljete takođe
što pre (maj, eventualno početak juna).
2.
Ako imate visok broj (recimo iznad 27-30000 pa naviše) obrazac pošaljite
što je pre moguće, jer se može desiti da na kraju procesa ostane malo viza i u tom slučaju viza vam može otići ispred nosa u ruke nekome ko je obrazac poslao pre vas.
3. Ako vam
nije bitno kada će biti intervju, a imate broj koji nije visok,
ne morate da žurite, stićićete na red kad god da pošaljete (dobro ne baš ako šaljete u julu, avgustu 2017

). Ako imate nizak broj koji brzo bude current, imaćete prednost u odnosu na sve brojeve koji još uvek nisu current. Ako je vaš broj preko 20 000, do trenutka dok budete current veći deo DS260 obrazaca biće već procesiran, pa ćete tako stići na red onda kada bi i inače imali intervju (ovo je recimo moj lični primer, broj 22000, DS 260 poslat u drugoj polovini oktobra).
4. Ako
želite da intervju imate što kasnije, a imate nizak broj, onda i
obrazac šaljite kasnije. Koliko kasnije, morate da procenite sami!
Tehnički ne postoji krajnji rok za slanje DS260 (rok je pre kraja fiskalne godine). Međutim ako znamo da im za obradu treba okvirno 2-3 meseca, krajnji rok za slanje bi bio recimo april/maj 2017, kako bi uhvatili poslednji voz intervjua u septembru.
Ipak, zbog mogućnosti da vas stave na administraturnu proceduru, ne treba se puno igrati sa kasnim datumima intervjua, jer u tom slučaju možete ostati bez vize. Recimo da je za slučajeve 3. i 4. po mom mišljenju ok poslati najkasnije do kraja oktobra.
Imajte u vidu da i otključavanje obrasca može da prolongira proces! (što opet neki ljudi i koriste kako bi malo odložili intervju

).