View Single Post
Staro 31.07.2016, 01:10
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrew Wiggins Prikaz poruke
@milica.mica
Mislim da razmisljas kako svaki roditelj treba u vezi sina (za razliku od nekih). Nece ti biti lako ali u Americi u pocetku ali je tamo sve moguce za razliku od Srbije. Prava je prilika za njega da upise i zavrsi tamo gimnaziju pa community college par godina (nisu skupi) pa ako steknete uslove da zadnje dve godine upise neki pristojan fakultet. Vec sa takvim putem on ima sansu za dobar zivot. Pogresila bi ako ne odes. Uci engleski i spremaj se.
Волео бих објашњење како је у Америци све могуће? Доста људи то олако схвата... тачно је, овде (мислим на Чикаго и веће градове) је релативно лако наћи посао, то је неупоредиво са Србијом. Али, и овде се са слабо плаћеним послом не може много... ако су двоје, муж и жена, и ако обоје раде и те слабо плаћене послове, опет и може колико-толико да се живи некако, али ништа посебно... за нешто више, мора или да се ради више (најбоље је ако је могуће на једном послу па имати овертајм који се плаћа 50% више), или тражити још један посао...
И брзо се нађеш у ситуацији да само радиш, радиш и радиш...као жена која се помиње у следећој причи:
http://www.politika.rs/scc/clanak/35...sirokih-ramena

Наравно, највише зависи од човека самог, колико је способан и колико хоће да се жртвује и шта жели, али много зависи и од многих околности...
Сви имамо различите стартне позиције... зато је неко у дилеми, да ли изгубити врапца у руци ловећи голуба на грани...
Ја бих генерално свакога саветовао да извага шта потенцијално добија и шта губи, и у принципу сам увек за то да се кајем што сам пробао (па рецимо није ми успело) него да одустнем и да пропустим шансу и кајем се шта би било када би било...

Али да је лако, па и није баш... и даље не бих имао прави савет за конкретну ситуацију, али сам сигуран да ће јој дуго времена бити ђаволски тешко...