Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88
Ja mislim da dosta zavisi od toga cime se ko zadovoljava. Muz i ja smo npr. dosli pre cetiri meseca i za ovu fazu nam je bitno da zaradjujemo dovoljno da otplatimo stan, kupimo sta god hocemo za jelo i povremeno izadjemo na rucak, veceru, u bioskop itd. To postizemo radeci podjednako koliko smo radili i u Srbiji, ja cak ovde radim i manje jer sam nasla part time posao u restoranu da bih ucila za prijemni za doktorske. Znaci sve zavisi od coveka do coveka. Ako neko ocekuje da ce samim dolaskom ovde odmah ziveti kao milioner, sigurno ce se razocarati, ali ako imate skromne i realne ciljeve koje ostvarujete korak po korak, nema sanse da ne uspete. Mi smo ovde kao sto rekoh tek cetiri meseca a vec zivimo bolje nego u Beogradu jer nas ne pritiska egzistencijalno pitanje i politika prisutna u svim sferama zivota.
|
Ali zamisli da imas pola vasih prihoda na dvoje ljudi. I to jedno koje treba da se skoluje u bliskoj buducnosti. Podeli vasu mesecnu platu na pola pa razmisli da treba da dvoje zivi od toga...
Nemam pojma, mozda bi i bilo dovoljno.
Ali kad imas jos jedno ljudsko bice, overtime znaci cesto da ti je dete prepusteno samo sebi (ako je starije) dok radis ili da moras da placas nekog da ca cuva (sto je isto minimalac sam po sebi, pa bukvalno se i ponistava to sto se u to vreme zaradjuje ako se radi za minimalac).
Plus ako ovde dodjes posle 40-te i radis za poslove bez penzije, radices dok ne ispustis kasiku otprilike...