View Single Post
Staro 07.08.2016, 16:18
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Ziva istina, a deca najvise ispastaju zbog dolaska tj odlaska iz domovine, a sve pod izgovorom ovo je za njihovu buducnost.

Dugo nisam pisao pa ajd malo sad ugrabih vremena.
Poceo sam da vozim kamion krajem Juna i posle mesec ipo gore dole utisci su ok...
Plata nedeljna je u proseku 1300$ i to je svakako lepa cifra ali imam danipo dva slobodno da budem sa zenom i cerkom koje su stigle u Cikago 7.juna

Posao ko posao i nije tezak, postaje rutina ali iskreno dok ne stanemo maximalno na noge i ne otplatim dugove ne bih se zadrzavao na ovom radnom mestu, bar ne over the road sto se kaze pa da me nema danima.

Zivimo na Lakeview, nekih 500m do jezera i sam kraj je prelep, puno zelenila, odlicna skola gde ce cerka krenuti od sept tj kindergarten.

Veliki jednosoban Stan sa svim rezijama placamo 1500$ sto je kao ok cifra za taj kraj a sa mesecnom zaradom od oko 5000 mogu da ga priustim.

Kao sto rekoh cerka i zena su stigle pocetkom juna i za sad su delimicno ok...ima variranja u raspolozenju pogotovo kod zene jer je najvise ubija to sto ne radi, pa kad cerka krene od sept u kindergarten onda ce i ona da trazi posao.
Generalno najvise ubija ta moja odsutnost od kuce i sto malo vremena provedemo zajedno.

A sta sam ja za 6 meseci skapirao....pa vrvtno kao i vecina, da je ovo jedna ogoromna kapitalisticka masinerija i da ovde ako jedan dan ne zaradis pare vec si manje vise u nekom dugu, zaostatku sta vec..ja sam konkretno pre neki dan zakasnio da pokupim tovar i ostao sam ceo dan u tom mestu i umesto da izvezem oko 600milja i zaradim oko 280$ ja ga ostado bez love.

Kamionski posao jeste cool za neko prvo vreme jer je stvarno zarada super, mi smo recimo za dve nedelje pokupovali namestaja za ceo stan i opremili ga u fullu a da nismo osetili na dzepu, sto bi u Srbiji recimo trebalo kredit uzeti i placati ga godinama.

Zato i gledam da do nov dec kamionisem kako bi stali na noge sto pre pa onda da trazim neki dnevni posao gde bi bio kuci svaki dan jer i cerka i zena pate zamnom i ja za njima...

Cerka jako brzo napreduje sa engleskim, ima 5 godina i gotovo sve razume i trudi se da prica sto cesce pa onda kad krene u skolu sigurno ce biti jos bolje tako da ova prica polako dobija svoj neki smisao.

Malo o amerima...nenormalna ljubaznost na svakom koraku, nema osobe koja ti nece pomoci ako moze..svi su nasmejani. Bilo na truck stopu, bilo u restoranu, banci ili na ulici.

Ono sto me nervira jesu ogromne guzve u okolini Cikaga, tako da svaki moj dolazak i odlazak kuci je nocna mora.

Bolji zivot nego u Srbiji jeste primetan, ne samo finansijski nego i mentalno, jednostavno se niko ne bavi politikom, niko vas ne gleda popreko i niko vam se ne podsmeva ako vam je recimo los engleski.izgovor....

Hteo bih da napomenem, nisam procitao nigde na forumu, potrebno je da imate oko 920 dana boravka u USA da bi aplicirali za pasos tsko da je to recimo manje od 3 godine ako ste konstsntno boravili u USA.

NAMA i jeste primarni cilj da uzmemo pasose pogotovo cerka, pa da vidimo za dalje kakva je buducnost.
Reply With Quote