View Single Post
Staro 29.08.2016, 18:21
Dusan83 Dusan83 je offline
Član

Datum prijave: 23.08.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Danica Prikaz poruke
Pozdrav dragi forumski ljudi,imam par pitanjca za vas stručnjake za tematiku nastavka školovanja u USA

Što se tiče Kalifornije, posle koliko vremena od dolaska, kao emigrant preko zelene lutrije, imam pravo da upišem neki master program?

Diplomirala sam na Filozofskom u Novom Sadu, odsek za Filozofiju, po starom programu (pre nego je uvedena Bolonja). Pitala sam na svom faksu da li imaju "recognition" sa nekim od kalifornijskih univerziteta, tj. znaju li na kom se uniju ispiti koje sam polagala priznaju i da bi zvanje koje sam ovde stekla (B.A. in Philos.) bilo priznato, tako da mogu nastaviti školovanje - rekli su mi da ne znaju ništa o tome.

Zna li neko konkretno što se tiče UCLA da li bih mogla sa našom diplomom da upišem tamo master?
Ciljala bih na školovanje uz rad na fakultetu kao metod plaćanja školarine.
Imaš na njihovom sajtu sve, evo ovde. Ne vidim razloga što ti ne bi bila priznata diploma. Mogu eventualno da ti traže evaluaciju transkripta na U.S. sistem. To možeš da odražiš bez problema ovde. Ja sam se dopisivao sa par fakulteta, neki mi nisu tražili evaluaciju, neki su tražili. Najbolje da ih pitaš, pa na vreme da odradiš to ako treba.

Klikni na sajt UCLA departementa koji te interesuje i isčitaj šta nude, tj. koje opcije su ti na raspolaganju za finansijsu pomoć i pri upisu i tokom studija.

Ako dobiješ školarinu pri upisu super. Ako ne dobiješ školarinu i nemaš $50,000 na računu, onda stvar postaje komplikovana ili nemoguća misija i ja ne znam šta je tu činiti
Reply With Quote