Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss
Ja da imam nekog u drugom gradu odmah bi otisao iz chicaga...bas zbog nasih pa nek se ljuti ko hoce...cega sam se nagledao vezano za nase ljude to je strasno
|
Verujem ti, al grad Cikago je jedan izvanredan grad. Bar je mene/nas tako sluzio. Od prvog dana kad smo stigli. Veliku borbu sam imao sa nasim ljudima,koji su se maltene tukli za koga cu da vozim kamion, a da me pritom nisu ni pitali da li ja to zelim. Obecavali su svasta, od toga da sredjuju vozacku, pomazu oko ispita, daju tada koliko se secam 0.44 centa po milji,sve kao ulazu u mene a ti ces to da vratis kazu lagano. A kad sam ja napokon progovorio i rekao da ja necu da zivim u prikolici,da jedem na pumpi i tamo da se kupam 2x nedeljno, da necu da spavam 3 sata dnevno i da kad sednem na wc silju od suljeva velicine jagode da proklinjem svaki dolar koji sam ili cu zaraditi, oni su tada poceli grublje malo da razgovaraju i da budu tipa, NECU TI POMOCI NISTA,SAM CES SE VRATITI KOD MENE DA MOLIS ZA KAMION. Tih 5.000$ mesecno voznje na miljazu sam tako slatko presusao vec 3eg meseca, da kad su culi da o kamionu ni ne razmisljam bilo je "imao srece". Daljez s obzirom da sam izmedju ostalog radio i kao bartender u jednom klubu, klubu u downtownu ,svake "nase" sam docekivao sa prva tura ide na mene, da bi mene oni castili na kraju, "sta se stekas za taj Jack , olabavi ruku ,nemoj da ti ne platim i ovo do sad" i ti fazoni... Necu da generalizujem, al od 100 koliko sam nas upoznao, 4 SRBINA i 1 Bosanac mi je pomogao. Sta reci kad mi je najbolji drugar, sa kojim se i danas cujem je Amerikanac , Jevrej. Zato , ko god ode tamo od vas/nas pomazite novodolazece i nebudite sujetni, ljudi smo i iz istog sranja dosli, niko nije dosao u tu Ameriku jer mu je u Srbiji/Balkanu bilo DOSADNO. Primera je mnogo, o nasima gore, a nekad je informacija najobicnija zapravo najveca pomoc!!!