Tajna je u tome da na tim fakultetima gde se prijavljujes (ti koji imaju mnogo internacionalaca i mnogo para, stvarno ne svaki) imas extremno visok GRE i TOEFL. Npr. ja sam slalala odavde studenta tamo gde sam ja studirala da ide na magistarske, nisu ga primili, mali GRE. Ja sam na matematici na GRE pogresila samo jedno pitanje. To su kod mene gledali. I naravno moras da ostvaris kontakt sa profesorom koji ce da ti bude adviser.
Za mene su sa projekta davali za skolarinu $40,000 cini mi se, davali su mi $18,865 pre poreza i zdravstvenog na godisnjem nivou, placala sam I'm international student fee po semestru $850, leti $425. Znaci imala sam ustvari $16.740 godisnje ili $1,395 mesecno (pre poreza i pre zdravstva). Nakon sto uzmu porez i zdravstvo, platim stan ($510) za zivot mi je ostajalo po $240 mesecno. To je ok za jednu osobu, ali meni je mama slala po $1000 svakog semestra (oko $200 mesecno vise). Pojela sam joj celu otpremninu. Plus mi je trebalo $4,300 da pokazem da imam za muza posto nije smeo da radim, to sam dobila sa raznih strana pre nego sto smo dosli ovde.
|