10.10.2016, 19:42
|
Stari vuk
|
|
Datum prijave: 25.05.2015
YU lokacija: Beograd
|
|
Mi ne idemo tamo gde nekog imamo jer u tim oblastima ili nema posla za nas ili ne želimo da živimo u takvim mestima, ali definitivno je lakše kad imate nekog da pomogne, naročito u početku.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75
Pa evo ovako na prvu kako ja na ovo gledam;
1. Izbor lokacije je jedna je od najvaznijih odluka koju cemo ikada donijeti u zivotu. Dakle, ovaj forum, city-data, trulia.com, rent.com, salary.com, razne blogove itd iscitati uzduz i poprijeko, a usput prikupiti i neke informacije iz prve ruke, ako je moguce. Pokusati eliminisati subjektivizam i emotivne razloge.
2. Kratkorocno vs dugorocno. Npr. nema govora da je poznavanje nekoga ko je vec tu velika prednost, ali nekada je to naustrb dugorocnih ciljeva.
3. Spremnost: poznavanje jezika, posjedovanje diplome, godine, iskustvo (i zivotno i poslovno). Normalno je da neko ko je tanak sa ovim navedenim trazi sredinu sa jakom dijasporom na koju se moze osloniti. Poslije se pusti korijenje i onda je tesko promijeniti sredinu. Opet, sta je sa ovima koji npr poznaju jezik, imaju diplomu, solidno iskustvo...
Npr moj brat je u upstate New York, bio sam kod njegovih (u super smo odnosima), i bilo bi mi najlakse tamo i otici, ali njegov grad nije mi bas pri vrhu sto se tice potencijalnih lokacija.
Toliko za sada, nastavicu kasnije.
|
2.12. - Vize u pasošima
|