Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro
Iskreno ne znam gde ste procitali da ima pravo, mozda se nesto promenilo u medjuvremenu, ali to je identicna situacija mojoj pre 16 godina. Tata se prijavio, u medjuvremenu sam ja napunila 21 godinu i nisam imala pravo da idem sa njima . Doduse to nije bilo tuzno jer isto kao vasa cerka nisam zelela da prekidam studije.
Ono sto jeste problem je to sto ona sad mora ili sama da dobije na lutriji ili da vi podnesete za nju nakon dobijanja drzavljanstva (s tim sto se to ceka godinama). To je moj otac uradio za mene 2005. i zvali su me mnogo brze od ocekivanog, ali ja opet zbog male dece nisam bila spremna da idem. Bila je komplikovana situacija.
Sada smo mi dobili tako da mi je USA ocigledno sudjena. Moj savet je da ako je ipak puste, ode s vama i uzme zeleni karton i proba da ga odrzi ziveci ovde. Pozelece jednom da bude blizu vas, bas kao i ja posle toliko godina kad mi se rodio bratanac.
Ako ipak ne moze (a najbolje da pitate direktno u ambasadi) neka igra sama vec ove godine.
|
Kilimandzaro, sledeće redove koje navodim sam pročitala u DV-2017 instructions pdf. format, možda sam loše shvatila - evo šta piše:
Married children and children who are already aged 21 or older when you submit your entry are
not eligible for the DV program. However, the Child Status Protection Act protects children from
“aging out” in certain circumstances. If you submit your DV entry before your unmarried child
turns 21, and the child turns 21 before visa issuance, it is possible that he or she may be treated as
though he or she were under 21 for visa processing purposes.
Zaista ne znam šta da mislim. I sami kažete da bi ste sa ovim iskustvom to tada drugačije odradili, i ja sam razmišljala u tom pravcu, to mi je prvo palo na pamet. I ja se bojim da ne prođu godine dok ne uspe da dođe.
Čestitam Vam još jednom, bravo.