View Single Post
Staro 08.09.2007, 11:44
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Odgovor za post br.639 (nick dmi ili dimi?), naime, moras u emailu da navedes ime i prezime, broj pod kojim se vodis i naravno datum rodjenja. I meni su vratili mejl ranije, kao nepotpun, cisto iz formalnih razloga,nisu ga ni pogledali uopste, a kad sam sve napisala, dobila sam odgovor odmah. Mislim da se tu ne radi samo o poverljivim informacijama, vec i o tome da te oni verovatno vode u evidenciji i po tom modalitetu (datumu rodjena), tako da u ogromnom broju aplikanata im je lakse da te nadju. Ne sekiraj se uopste, znaj da ce sigurno da ti odgovore. Cak nije lose da kad pitas nesto ponovo (naravno ako zelis i imas potrebu), da prosledis njihov prethodan odgovor, tako da vide da si vec kontaktirao s njima, i naravno u svakom novom mejlu na prvo mesto, ogromnim slovima, ime i prezime, broj i datum rodjena. I naravno, srecno nam svima!

Vedrana ispricaj nam jos nesto kako je u USA; odakle si ti otisla u USA i da li si ranije zivela u nekoj stranoj zemlji? Kakve su cene, sto ste bas izabrali tu drzavu i taj grad, planirate li da ostajete tu duze, kako je za posao i tako te stvari...

Ova informacija u vezi azila je veoma interesantna...Mozes da napises, ukoliko nesto cujes, kakva je procedura za osobu koja se venca s GC holderom da ostane u USA bez problema (naravno dolazak na turisticku), koliko vremena treba do GC za tu osobu i koliko ti advokati uzimaju pare...

Za dolazak GC i SSN izvanredan je primer koji je opisao Mikle — 3. jul 2007 -post 561. naravno na ovom blogu!

Drzavljanstvo, super pitanje, podji od ovog sajta http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf - ako ga vec nisi iscitala, to je tzv. Guide to naturalization - str. 18 i 19, tabele kazu sta i kako treba da se ispuni da bi se doslo do dravljanstva, a u nastavku imas i detaljnih objasnjenja. Da li neko zna da nam kaze nesto vise kako sve to izgleda u praksi?

Dragan NY, koliko ja znam, ti mozes da menjas adresu non-stop, jer je veliki vremenski period u pitanju,(prva koverta, druga koverta, intervju, dolazak u USA - tu moze da ima i vise od godine dana, zar ne?) Njima je najvaznije da ti neces biti na socijali, vec ce neko da ti se nadje u prvo vreme. A ti si i vec u USA,tako da mislim tek da to nece biti nikakav problem. Vazno je da TI znas koju si adresu dao gde treba da ti dodje GC, jer ona stize na onu adresu koju si dao poslednju (da li je to kod popunjavanja formulara, kod intervjua u ambasadi ili na aerodromu, ti treba da zapamtis). A koliko sam razumela, ti mozes i iz Meksika da udjes u USA, imas vizu, a salteri imigrantski postoje na aerodromu. U svakom slucaju, ja sam tako razumela iz svih ovih postova. Ukoliko neko smatra da je drugacije, molim vas javite se, te da znamo da ne pogresimo (jer ja sam jos uvek u Srbiji!)

Pozdrav i srecno svima, javljajte se kad dobijete drugu kovertu!