View Single Post
Staro 30.11.2016, 17:33
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zmija Prikaz poruke
Pozdrav da prenesem iskustva sa ljekarskog iz Sarajeva ako koga bude zanimalo i kome bude trebalo čisto informativno. Radio sam u Eurofarmu na Iliđži kod dr. Eldine Čengić, sve pohvale za nju i osoblje stvarno profesionalno sa njihove strane sve. Prvo mjerite visina, težina, pritisak i osluškuje disanje, onda vadite krv i uzima vam bris sa otvora za uriniranje da se tako izrazim i to je to što se tiče toga tu uz par pitanja za drogu,alkohol,vid i ostale gluposti sve u svemu tu završite za 15 do 20 minuta. Onda vas pošalju na slikanje pluća u polukliniku Sunce udaljenoj 3kilometra od Eurofarma, nebrinite ako neznate po Sarajevu poput mene vrlo je lako naći a i ljubazno će vam objasniti gdje se nalazi tako da bez brige. Onda kad dođete u tu drugu polukliniku samo predate uputnicu koju dobijete i sve će vam reći, uostalom znaju unaprijed već sve tako da bez brige. Tu uslikate pluća, sačekate malo dok doktor ne pregleda cd koji dobijete kad se slikate i kad završite tu sve što ste dobili nosite nazad na Iliđzu i plaćate tamo. U međuvremenu vaš nalaz krvi i sve ostalo je gotovo tako da vama ostaje samo da platite. Rezultate pregleda doktorica dostavlja ambasadi zapečaćene a vi dobijate samo kopiju vakcinalne istorije i cd od pluća koji obavezno nosite u Ameriku sa sobom. Uglavnom to je to, na ljekarski nosite 4 fotografije 4x3cm, adresu u USA, vakcinalni karton istoriju (zdravstvena knjižica ako nemate) i pasoš. Cijena je 220km (110e). Možda već znate sve ovo al eto kome bude trebalo, a sad čekanje 19.12 i viziranje.
Hvala na informaciji, receno je sasvim dovoljno. Medjutim, shvatila sam da si samac, ali ipak da pitam - da li znas koja je cijena ljekarskog za djecu? Oni su dodatno ranije placali jos nekih 174 KM pa me zanima da li tu ima nekih promjena. Svakako, srecno u daljim koracima
Reply With Quote