Pozdrav,
Juče smo obavili pregled u Smiljanićevoj 22. Sve preporuke za ovu ordinaciju. Vrlo su ljubazni i efikasni.
Ovako je izgledalo:
Pregled je bio zakazan za 9.15h. Došli smo porodično, dakle: supruga, dvoje dece i moja malenkost. Iniciajalna evidencija, zatim davanje urina i uzimanje uzoraka krvi. Sve je bilo gotovo do 9.20.
Snimanje pluća u Resavskoj, Poliklinika "Nova". Čekanje minimalno, snimanje traje 10 sekundi.
U 10.30 smo bili slobodni do 13h kada je bio zakazan sistematski pregled nazad u Smiljanićevoj.
Sledi sistematski pregled: upitnik o istoriji bolesti, zdravstvenim navikama, zatim merenje težine/visine, krvnog pritiska i opšti pregled. Pacijent je u donjem vešu tokom pregleda. Sve ukupno 10 min po odrasloj osobi, malkice duže za decu. Nas četvoro smo bili gotovi za pola sata, sa sve papirologijom i objašnjenjima šta nosimo uvek sa sobom, šta treba kopirati itd...
Testovi krvi i mokraće se rade zbog gonoreje i sifilisa. Ne radi se test na AIDS. Doktorica pita, pri pregledu, uz ostale generalije, da li imamo AIDS?
To je to. Nikakva posebna pitanja, posebni pregledi, maltretiranja, čekanja. Naravno, problem je ako nemate nikog u Bg-u a dolazite s decom, pa čekate rezultate. No, ima MC'Donaldsa na sve strane, pa se možete tamo sklonoti.
Nemojte unapred da se stresirate ( kao mi ), jer sve što sam pročitao na forumu je delovalo komplikovano i strašno. U našem slučaju, i slučajevima onih koji su došli istog dana kad i mi - nije bilo ni komplikovano, ni strašno.
Želim vam svima svako dobro, javljam kako je prošao ponedeljak.
Još jednom: sve preporuke za Smiljanićevu 22. Profesionalni, brzi i bez gužve.
|