View Single Post
Staro 12.01.2017, 09:43
TOSIC TOSIC je offline
Član

Datum prijave: 20.10.2016
Nepromenjeno

Drugari, evo da Vam se javim sa mojim utiscima.

Lekarski pregled

Zakazan za 09.01.2017. u 9:15 u ordinaciji u Smiljanicevoj. Dosao sam malo ranije jer je bio kijamet u Beogradu u ponedeljak, bez ikakvih problema usao ranije i odmah krenuo u proceduru. Svi su jako ljubazni. Odmah sam dao urin i izvadio krv. Nakon unosenja svih podataka, salju me u privatnu kliniku koja se nalazi u sklopu urgentnog centra - Clinicanova gde snimam pluca. Iz ordinacije su me zvali da se u 11 i 15 dalji pregled. Dok sam cekao snimke, upoznao sam prijatan par iz Cacka, gde smo razmenili malo iskustva i informacije koje imamo o papirima, Americi, poslu...Vracam se nazad u ordinaciju, tu me je doktorica pitala za istoriju bolesti i uradila sistematski pregled(visina, tezina, disanje, rad srca,itd) Sve ukupno jos 5 minuta. Dobijam sve informacije, kovertu, CD i kopiju vakcina koje moram da nosim u USA. Zavrseno sve u 12h.

Intervju

Zakazan za 11.01.2017. u 08:30. Krenuo sam iz NS u 6 sati, jer je sneg iznenadio sve u januaru . Haos na autoputu, mene hvata frka da li cu stici. Dolazim u ambasadu u 8:20. Dosta ljudi je vec cekalo ispred, izlazi obezbedjenje i objasnjava kako ide procedura oko prijave i ulaska. Jedino neprijatno iskustvo sam imao na ulazu. Jedan decko koji je dobio green card i ja smo predali licne karte, da provere gde smo i sta smo. Posle 3 puta provera, izlazi jedna gospodja koja kaze da nas nema na spisku da ne zna gde smo mi zakazali, da smo pogresili i da nas ta druga gospodja iz obezbedjenja posalje kuci. Tek se onda zaledih, ali ne od hladnoce Hteo sam da pokazem screenshot sa zakazanim intervjuom, i rece gospodja pa sto ne kazete da je lutrija, to je drugo. Kaze sacekacete jos malo (1,5h na onom minusu ispred ambasade, zaradismo hronicnu upalu zgloba... )
Elem, posle toga sve pohvale, svi su jako ljubazni, pocevsi i od radnika obezbedjenja, pa do svih zaposlenih u ambasadi.
-Uzeo sam broj, predao papire kod gospodina koji je drzao predavanja u American corner u Novom Sadu. Jako prijatan i ljubazan, uzima od dokumentacije sta mu treba, postavlja mi par pitanja i moli me da sacekam malo, za nastavak procedure.
-Nakon toga vrsi se placanje(mora ceo iznos u jednoj valuti, dolari ili dinari).
-Sledeca stanica davanje otisaka, i nakon toga prozivanje za razgovor sa konuzularkom.
-Pocela je razgovor na srpskom, pa smo i nastavili da pricamo na srpskom. Jako prijatna gospodja, sa par osnovnih pitanja(gde bih voleo da idem, sta da radim), nako toga polazem zakletvu, i govori mi da je viza odobrena i zeli mi sve najbolje, mnogo uspeha i srece.

Jako su organizovani, i sve ide lagano, vase je samo da uradite sta je do vas i pratite njihova upustva.

Moracu da cekam samo malo duze pasos, dok se ne dobijem "bosanski broj", ali to je desetak dana.

Plan je u martu-aprilu da idem, nisam hteo nista defitinitivno da odlcujem, dok ne zavrsim sve.

Srecno svima