znas kako, mozda sam za tebe pesimistican, ali za sebe i mnoge druge koji me znaju sam samo vrlo realan. ja sam ziveo u americi i prosao sve sto vi tek treba da prodjete, i zato se i cudom cudim da se neko tako zalece ko grlom u jagode a da pri tome ne zna ni sta ga ceka. to mi je nekako ishitreno i nepromisljeno. samo sam to hteo da kazem. ali mislim da si i sama toga negde svesna samo sto mozda ne zelis da priznas, no dobro. nismo svi isti, i nekome je draze da sebe ubedi u nesto nego da se suoci sa realnoscu. ja znam neke stvari koje ti ne znas, a to je da se u USA posao nekad trazi i po 6-12 meseci. narocito ako su ljudi tako izbirljivi kao tvoj muz i zele da se bave samo jednom odredjenom stvari i nicim drugim.
moj cilj nije da nikoga ovde "prizemljujem" i "obeshrabrujem", vec da skrenem ljudima paznju na neke stvari i greske koje obicno prave u pocetku, jer neke greske mogu biti jako skupe, cak i mnogo skuplje nego sto ti se sada cini. no dobro, ti veruj ako hoces, ako neces ne moras, samo znaj da u USA nista ne pada tek tako sa neba ko sto ti kazes, i ocekujes koliko vidim. znam puno ljudi (ja nisam jedan od njih) koji su dosli u USA, potrosili velike pare, i vratili se nazad, jer su bili nerealni i ocekivali nerealne stvari. isli logikom: "ma ovo je Amerika, ovde se desavaju cuda", a jedino cudo koje im se desilo je da su na kraju oni bili u cudu i ceskali se po glavi. da uprostim pricu, pare se u Americi jako lako trose, a mnogo tesko stede, i recimo za 10,000 koje puknes u pocetku, moze ti biti potrebno i godinu-dve da ih ponovo ustedis. narocito ako imas porodicu (obitelj) jer to sa sobom povlaci mnoge troskove koje ovi koji su bez dece nemaju! ja da sam na tvom mestu, pre bih uplatio nekakav health insurance, makar za dete, nego kupovao coffee table. razumes? izvinjavam se ako ste vec uplatili nisam sve procitao.
inace, ja takodje mislim da je ovaj sajt jako koristan i pozitivan, i kamo lepe srece da je postojao i ranije. ja sam tek prekjuce saznao za njega i reko da svratim da vidim sta rade kolege lutrijasi. medjutim, ono sto me izuzetno nervira je kad vidim da neki ovde prikazuju samo ulepsanu i dobru stranu, sireci nekakve polu-istine koje su po meni najveci krivac za zablude u vezi Amerike od kojih pate mnogi nasi (i ne samo nasi), i time daju ljudima iskrivljenu sliku zivota u USA. ja sam surovi realista inace u zivotu, i mislim da nekakve bajke mogu samo odmoci ljudima a ne pomoci. u svemu treba naci balans, i koliko ima pozitivnih stvari, bar toliko ima i negativnih. u svemu. svuda. i ne vidim zasto je lose i o tome pisati.
|