Pozz svima, mi smo pozeleneli

a evo u kratkim crtama nase iskustvo.
Stigli smo ispred ambasade u 8:15. Red je bio poprilicno dugacak ali kada smo rekli da je u pitanju lutrija za green card, preskocili smo red i usli odmah nakon sto nas je proverio na spisku.
Dobili smo broj 501 i stali sa leve strane cim se udje u tu kucicu kada se prodje dvoriste ambasade. Pre nas je bila devojka sa brojem 500 a posle nas covek sa porodicom sa brojem 502 i njih je bilo cetvoro. Koliko sam ja shvatio, to su ti brojevi koji se odnose na slucajeve lutrije.
Kao sto vecina pise, sve se odvija u nekoliko sledecih koraka.
1. Predaje se pasos, pa ide cekanje
2. Predaju se dokumenta, pa opet cekanje
3. Placanje vize (fee), mi smo platili u dolarima, 330 po osobi. Pa opet cekanje
4. Otisci prstiju, pa opet cekanje
5. Salter br. 10 i razgovor sa konzulom
6. Vracanje dokumenata i dogovor oko preuzimanja pasosa
Sve smo zavrsili u pola 12.
Svi su bili jako ljubazni i prijatni. Konzul je na srpskom jeziku govorio sa nama i propitivao nas je mozda jedno 15 min. Skakljivih pitanja nije bilo a evo ukratko koja nam je pitanja postavio: kada ste se upoznali, cime se bavite, da pricamo o nasem skolovanju, da li imamo slike da dokazemo da smo dugo zajedno (supruga i ja smo 9 i po godina u vezi), kod koga planiramo da idemo u USA, cime planiramo da se bavimo, da li smo ziveli van Srbije...
Jedino ajde da kazem skakljivo pitanje je bilo zasto ste pravili svadbu bas u junu, mi smo odgovorili da smo svakako planirali svadbu ali necemo da idemo u USA razdvojeni i zato smo to uradili u junu. Razumela je odgovor i rekla cestitam, vase vize su odobrene. Nisu nas razdvajali u posebne sobe kao sto je bilo nekih slucajeva.
Nadam se da ce ovaj post koristiti ostalima, srecno svima ekipa !
-----------------------------------------
06. maj dobili mejl da smo izvuceni
15. jul popunjen DS 260
31. januar lekarski pregled
07. februar intervju
jul - planirani odlazak