ma da, najvaznije od svega je da je vreme lepo, a za ostalo nema veze udri brigu na veselje......to sto je celokupna auto industrija dozivela kolaps, sto je dolar pao, sto je zdravsto i skolstvo u qrtzu, sto je preko 3 miliona ljudi ostalo bez posla samo u toku prosle godine (inace vise nego od drugog svetskog rata do danas), sto je prs'o kreditni sistem, sto su prsle nekretnine, sto su milioni ostali bez kuca....to sve nema veze, to su beznacajne sitnice, koje su samo stvar pogleda na zivot i licne percepcije, vazno je da je danas lep dan i da cvrkucu pticice u La-La land, the land of fakes & phonies.....u pravu ste, sve je stvar vidjenja, jer eto neko jednostavno odluci da ne zeli da vidi ni ocajno los saobracaj, ni smog, ni kriminal, ni preskupu rentu koju placa da bi ziveo u kuci od sper ploce kao i mnogo toga drugog, i on to jednostavno i ne vidi. autosugestija je mocna stvar!
kao sto rekose neki mnogo pametniji od mene: "living is easy with your eyes closed"
wingreen,
neko ko ima zavrsen fakultet u Srbiji ne moze da nadje adekvatan posao, nekad ne moze ni bilo kakav a mislim da se to u Americi ne moze desiti.
you think? well, think again! evo sta recimo kaze Washington Post na temu "no jobs for college grads", ovo je samo jedan od clanaka koje mozete naci na tu temu.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...010302143.html
u Americi MNOGI ljudi sa fakultetskim diplomama ne mogu da nadju posao u struci, niti adekvatan posao. medjutim bilo kakav posao, za bilo kakvu platu moze da se nadje u svakoj zemlji, u roku od 3 dana ko nasa Zana, ukljucujuci i Srbiju. evo u BGD-u puni oglasi poslova za 24,000 dinara sto je do juce bilo oko 300 evra, i to za ljude bez ikakvog iskustva, samo sto nece niko da radi za te pare. ko sto nece ni u Americi za minimalac.
poznajem licno ljude, amerikanace, softverske inzenjere sa po 10+ godina iskustva i fakultetskim diplomama, koji kad su u Silikonskoj Dolini popili otkaze (lay-offs) pocetkom 2000-ih, kad je krenula recesija, da dobro ste procitali recesija traje jos od tada, nisu vise mogli da nadju poslove u struci uopste, nego su poceli da rade sve i svasta, od prodaje po department stores, do real-estate sales itd. zasto? zato sto su se poslovi izmestili van usa (outsourcing) i zato sto i za ono malo poslova sto je preostalo uvek postoje mladji koji ce da rade to isto za mnogo manje pare, tako da stariji inzenjeri (40+ god) idu u staro gvozdje i otpad. takvi talasi se desavaju na svakih 10 godina. ali to sve nije bitno i uopste ne znam sto vas ja sa tim smaram, vazno je da je lepo vreme, i da u L.A.-u imaju lepe tetovaze i super silikone......to je najvaznije.