View Single Post
Staro 26.02.2017, 15:56
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro Prikaz poruke
Mi smo cim smo dosli zvali Chase jer tu brat ima racun. Nisu hteli ni obican racun da nam daju bez SSN. Koji evo ni posle nedelju dana nije stigao. Zato smo otvorili u Bank of America. Pitali smo je za dodavanje nas na bratovljevu karticu i ona je odgovorno tvrdila da je to bezveze i da njegova kreditna istorija ne moze da se racuna kao nasa. ALi posto Tikica ima drugacije iskustvo, cim dobijemo SSN idemo u Chase.
Prvo smo dobili privremenu debitnu karticu, da bi posle nekoliko dana stigla i trajna. Ovde izbegavaju debitne i placanje stima. Ne znam zasto. Videla sam danas natpis u prodavnici da ce primiti debitnu tipa ako bas mora. Moram da vidim zasto. Inace privremena je bila Visa, a stalna Master Card. N to mi nije jasno zasto. Dotle smo stigli s bankama....
Lova na debitnoj(tekuci racun): ako ti ukradu debitnu banka ti ne vraca te pare.
Placanje kreditnom: ako ti ukradu kreditnu i koriste je za placanje banka ti vraca pare kad kazes da nisi kupio to. Znaci ne ostajes bez para totalno kao u gornjem slucaju.
Ja se ne sjecam kad sam zadnji put kupila nesto koristeci debitnu karticu, cak je i ne nosim sa sobom stalno.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote