View Single Post
Staro 05.03.2017, 21:52
Jupi Jupi je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2016
Nepromenjeno Srećno svima :)

Evo i ja da se javim počeću od lekarskog. Lekarski smo obavili u Smiljanićevoj,znači preporučujem baš njih iz razloga što su mnogo ljubazni i veoma tačni, ova druga organizacija kad smo zvali nije delovala baš nešto ljubazno tako da za svoje pare možeš da se pregledaš gde ti želiš! Sem toga nas je četvoro i 600 dolara smo platili preglede, sve su oni zakazali kažu samo ideš tu i vrlo brzo smo završili. Što se tiče vakcina ovako:vakcine nismo tamo primili jer su nam rekli da možemo i u svom mestu...tetanus,sezonski grip i MMR i mogu vam reći da smo i uštedeli malo, jer mi smo iz okoline Kragujevca, ali uspeli smo u svom Domu Zdravlja da primimo tetanus i sezonski grip, a MMR smo kupili preko državne apoteke i košta oko 1270 dinara jedna. Čitao sam pojedine postove i nisam tu da solim nikom pamet ali lepo objasniš lekarima zbog čega ti treba i platiš MMR jer njega neće da daju free a tetanus i sezonski grip se ne plaća. Da ne bude zabune tetanus kad se prima posle se prima revkacina 30 dana od dana kad si je prvi put primio, pa nakon 12 meseci takodje od prvog primanja i tako si zaštićen 10 godina. To lično znam iz iskustva a kad smo zvali ordinaciju rekli slobodno možete ako uspete da to primite samo da sve bude po propisu. Dobili smo smo potvrde o vakcinama i sve je lepo prošlo,deca imaju kartoniće i za nas 2x200 dolara i za njih 2x100. Eto to je sve što se tiče lekarskog i 100% tačna informacija bez ikakve laži i nadam se da će nekom pomoći, a želeo bih samo da napomenem još nešto...ne znam koliko košta da se to dobije u ordinaciji i što se tiče MMR-a njega možete da poručite bilo gde,ali vas uglavnom pitaju što vam treba itd, mada lepo ima kažete zbog puta u stranu zemlju i gotovo .Ali da znate isto bilo bi poželjno kad je poručujete da odete u neku apoteku u vašem mestu jer nije dobro da vi odete sami da je kupite i doneste u zdravstvenu ustanovu iz razloga što se zna kako se vakcine trasportuju i na kojoj temperaturi moraju da budu u tim specijalnim kutijama za transport, zato vam savetujem ovako kako smo i mi, oni lepo naruče i stigne u tu apoteku,vama ostaje da platite i odnesete u svoj Dom Zdravlja naravno zakažete i primite to sve regularno bez ikakvih problema i čisti ste kao suza
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče intervjua u ambasadi ne bih mnogo da naglabam ali bilo je ovako...Otišli smo za BG, prošli standardnu proceduru kao i što svi znaju gužva je uvek, imali smo malu ispravku u DS-260 na licu mesta, sve je proslo super i kod našeg i kod njihovog konzula, ljubazno itd, ali na kraju smo dobili AP i rekli da će nas obavestiti za par dana ali sva dokumenta i pasoši su nam tamo ostala, morali smo neku dodatnu dokumentaciju da pošaljemo DHL-om. Zbog svih Novogodišnjih i Božićnih praznika morali malo duže da čekamo na odgovor, ali na kraju se to čekanje i isplatilo, vize su nam odobrene, karte kupljene i za koji dan letimo na Floridu. Zahvalio bih se ostalim članovima foruma koji su sa svojim znanjem i savetima uvek bili tu, da podrže i daju korektne odgovore Ako i ja mogu da pomognem nekom, tu sam uvek Izvinjavam se što se pre nisam javio, imao sam nekih obaveza koje su me omele, ali eto bitno je da su vize odobrene i da se putuje
Reply With Quote