View Single Post
Staro 06.03.2017, 15:20
phd phd je offline
Proteran

Datum prijave: 05.03.2017
YU lokacija: RajvoSa majstore RajvoSa
Nepromenjeno

@Magelan

Dakle, ne postoji niti jedan drugi nacin nostrificiranja diplome izuzev polaganja testova (koji su iznimo teski) i onda jos 2 ili 3 godine skole?

Da se placa i da citav taj proces kosta toga sam svjestan ali me interesuje da li postoji npr. mogucnost specjalizacije magisterija doktorata na ameirckom tlu i da kroz to dobijes licencu da radis u struci?

Da bi kroz mag i dr dosao do posla u nekom naucnom dijelu ne sumnjam eventualno cak i na nekom institutu, ali to nije mogucnost da radis u struci i posjedujes sopstvenu stom. ordinaciju jednoga dana?

(citao sam dosta o tome po americkim forumima cak ima i nekoliko klipova na YT koji taj proces nazovimo "fino" objasnjavaju, mada postoje i neka predavanja upravo na ovu temu od strane nekih sudanskih doktora koji tvrde da su prosli neki drugi nacin itd itd itd) Obzirom da sam toliko toga korisnog i kvalitetnog procitao sa tvoje strane na ovom forumu smatram da ces mi POGOTOVO za struku da preciznije ne moze odgovoriti i unaprijed hvala

I p.s. kad samo vec kod ovoga, znas li kako se odredjuje da li na kraju studiras 2 ili 3 godine, jer zaista se pominje ponavljanje studija 3 i 4 godine ili 2,3 i 4... a nigdje nema objasnjenje sta je uslov da ponovis dvije ili tri odnosno sta odredjuje tu cinjenicu!

Usput vidio sam update da si se preselio u NYC i cestitam na tome i zelim puno srece! Ima mnogo nasih ljudi i dosta uspjesnih nasih ljudi nesto manje nego CHI svakako ali super super raje ima tu!
Sretno!
Reply With Quote