View Single Post
Staro 13.01.2009, 03:01
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno

E da se i ja malo ukljucim u polemiku.
Mada nista spektakularno necu reci ali ajd da se ubije vreme.

Ex-Usa
Pohvale za tvoj komentar o USA,mada nije sve na mestu ali u sustini realno sagledana situacija ali samo o ovom delu u USA.
Ono o Srbiji i zivotu tamo necu ni da komentarisem, ceo zivot sam bio tamo i znam vrlo dobro kako se zivi tamo.
Jedna recenica, kao sto neko pre mene rece nakon odusevljenaj sa povratkom sledi otreznjenje i realno sagledavanje Srbije.Dok god imas novaca u Srbiji je dobro, kao sto bi moj direktor rekao koji se vratio iz Australije isto tako kao i ti
Dobro je svugde kada imas dosta novaca,a na moje pitanje sta misli o tome sto ja hocu da idem u Ameriku rekao mi je najbolju recenicu koju pamtim i danas .
Treba da ides u Ameriku nece ti biti dobro odmah ali za 10 godina ce ti biti puno bolje nego li u Srbiji.Veruj mi nisam to razumeo ali sada kada sam ovde vidim da je tako.Nema nista na kratke staze ovde i treba dosta vremena za normalan zivot ovde.
Povlaciti paralelu izmedju i Srbije i Usa je u najmanju ruku uzaludan posao.
Zam ja da ti nisi zlonameran i da samo neka gorcina izbija iz tebe to sam primetio kod dosta nasih ljudi ovde,
Razumem ja da ti zelis dobro svojoj deci i mozda bih i ja razmisljao na tvoj nacin narocito sto znas u podsvesti da mozes uvek da se spakujes iz Srbije i dodjes ovde bez problema i da opet nadjes neki poslic i zivotaris ovde.
Potpuno se slazem sa tobom o pisanju nekih clanova ovde o zivotu u Americi naravno ne sa uvredama ( ako ih je bilo i ako se neko nasao uvredjen).
Ne prihvatam da je Amerika savrsena naprotiv ja sam se razocarao u ono sto sam video smatrao sam da je to na mnogo visem nivou i ne slazem se sa onim sto neki clanovi iznose o lepoti Amerike i sistema.
Amerika je daleko od savrsenstva i mnogo toga mi se nesvidja ovde.
Recimo da je moje odusevljene sa ovim ovde pola -pola.
Pozdrav svima i puno srece onima koji tek dolaze trebace vam.
Reply With Quote