View Single Post
Staro 13.01.2009, 14:58
ex-usa
Gost

Nepromenjeno

mene u principu bas briga sta vi mislite i o meni i o mojim postovima. meni je najvaznije da sam se ja rasanio od americkog sna, koji je u principu jedna velika sarena laza, i da sam sebi totalno demistifikovao tu zemlju jednom za svagda, iako sam priznajem i ja imao mnoge zablude i illuzije ranije u vezi nje, kao i mnogi od vas. kao sto D$D kaze svi smo mi ocekivali mnogo vise, ali to je zato sto smo od malena trovani propagandom i nekakvim lazima u vezi te zemlje. ta zemlja nam je prikazivana kao neko magicno mesto kojeg se samo treba dokopati i svi vasi problemi ce biti reseni! kad ono.....zemlja ko zemlja, ljudi ko ljudi....nothing special....ali eto, ko voli nek izvoli, samo po meni ono sto ta zemlja nudi nije uopste vredno tolikih zrtava i potezanja na drugi kraj planete. ako vam se ne svidja u Srbiji, ima mnogo blizih i mnogo organizovanijih i uredjenijih drzava nego sto je Amerika. znam recicete da je za njih tesko dobiti papire, a Amerikanci dele za dzabe. to je tacno, ali da zivot toliko vredi u USA nebi ni delili papire za dzabe. zato je i samim Amerikancima pojam Evropa i nacin zivota u njoj. naravno onima kojima mozak nije ispran holivudskom produkcijom. Amerika uopste nije zemlja u koju dolaze samo najhrabriji, najsposobniji i najpametniji (iako ima i njih u nesto manjoj meri) vec je to vise nekakav skup najgoreg sljama i sirotinje kog su doveli s'koca i konopca, i mislim da ste to svi koji ste tamo do sada uvideli....ali toj zemlji upravo takvih i treba najvise. zato je i ta Green Card Lottery jedan najobicniji eksperiment, a vi ste deo tog eksperimenta...

ipak, meni je ovo isuvise veliko smaranje da bih nastavljao dalju diskusiju. a i imam pametnijih stvari nego da se tu prepucavam....

zato cu vas sada sve lepo pozdraviti, a vi nastavite da verujete u sta god hocete. meni je samo bio cilj da upozorim ljude da ne padaju na Zanine lazi i izmisljotine u vezi Amerike kao nekog toboze savrsenog drustva jer Amerika je jaaaaaako daleko od toga. nikad nije ni bila, a svakim danom je od toga sve dalje i dalje.....ja u zivotu najvise mrzim laz, mistifikovanje i demagogiju, i uvek sam se borio protiv toga. ali s'obzirom da ljudi koji su tome skloni administriraju ovaj sajt, pretpostavljam da bih uskoro bio banovan, te samim tim nemam sta da trazim ovde.

inace, ja nisam nikad rekao da je Amerika totalno sr*anje kao sto vi izvrcete, vec da je ta fama koja se oko nje raspreda potpuno imbecilna i nepotrebna. narocito na ovom sajtu gde bi trebalo ukazati ljudima paznju na opasnosti koje vas u toj zemlji vrebaju ako smo vec toliko toboze "dobronamerni" kao sto se predstavljamo. Amerika je jedna sasvim realna, obicna zemlja, sa gomilom realnih ovozemlajskih problema, od kojih se ni jedan ne resava preko noci. mislim da ste se vec do sada svi vi u to uverili. koliko sistem skripi, zahvaljujuci nekompetentnim ljudima koji rade skoro u svakoj sluzbi, ste svi do sada osetili na svojoj kozi. zato je onome iz Cikaga trebalo mesec dana da mu se uvede internet! alo!?? pa to nema ni u Srbiji! zato vam svima kasne SS# i Green Cards, a bice dobro i ako se ne izgube negde usput. bice toga jos, nista se vi ne bojte..phone bills, credit card bills, medical bills, car insurance etc etc... znaci svi ste primetili da tu nesto nije u redi, da puno toga skripi, i da je to daleko od nekakvog savrseno uredjenog drustva. zato se treba naoruzati debelim zivcima i znati kako i gde moze sta da se odradi da bi rezultati bili onakvi kakve vi zelite. u Americi je pojedinac cesto vrlo ranjiv i totalno nezasticen, i ja sam na to zeleo da ukazem paznju, ali nema veze, vi verujte Zani kako ce dobri Uncle Obama doci sa svojim velikim cnim carobnim stapicem i resiti vam sve probleme. samo nemojte se posle zaliti da vas nisam upozorio. ja onu zenu sa malim detetom koja kuka i vapi mesecima za neki info u vezi skola vrtica i slicno lepo savetujem da se kloni skupih i family-UNfriendly places kao sto je NY i California, jer oni zaista i jesu ekstremno nezgodna mesta za podizanje porodice, i onda dodje Zana (kojoj su zivotni prioritet tetovaze i plastika) i kaze joj da bas tamo treba da ide jer zaboga milioni ljudi (amerikanaca) upravo tamo podizu decu koja posle postaju divni ljudi. ali problem je samo u tome sto ta zena nije amerikanka, sto verovatno dolazi sa ogranicenim novcanim sredstvima inace se nebi raspitivala sta koliko kosta, i nije sama bez obaveza ko neki *ebivetri ovde pa da moze tako lako da digne sidro ako joj se nesto ne svidi, vec ide sa malim detetom, bebom....ali dobro, eto neka poslusa Zanu pa neka posle ta zena javi kako se provela.

moj savet vam je, a to ste vec i culi verovatno: klonite se "nasih" i njihovih saveta. kako u real life tako i na ovim virtuelnim prostorima. jer ovo mnogi koriste za licnu promociju i hvalisanje kako su oni nasli posao za 3 dana, i za kacenje svojih fotki, da bi se prikazali toboze nekim nadljudima, a da pri tome ne daju ni jednu konkretnu i upotrebljivu informaciju. ako vam treba neka informacija, pitajte amerikance! ali prave! nikako naturalizovane emigrante, jer oni su najgore pokondirene tikve i najvise dizu nos. to ste mozda primetili i u INS ofisima ako ste isli, iliti Homeland Security, u kojima rade mnogi dosljaci koji se prave vazni i dr*aju vas vise nego rodjeni Amerikanci. pravi Amerikanci su dosta pristupacni za pricu, i mozete sa njima pricati i na engleskim forumima na Internetu direktno, a ne da vam neko prepricava sta je i kako je.

toplo preporucujem vec vise puta pominjani Craigslist koji je nastao bas u San Francisku a preko koga se danas sve zavrsava. ja sam sve obavio preko tog sajta. od nalazenja posla, stana, kuce, kola, kupovine i prodaje raznih stvari a mozete ici i na discussion forums gde mozete pricati sa ljudima na razne teme, i pitati ih sta vas zanima. eto. to vam je moj savet.

svima zelim puno pozdrava, cak i Zani, kojoj porucujem: get real!
Reply With Quote