View Single Post
Staro 13.03.2017, 16:08
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
Da ne otvaram novu temu bezveze, uglavnom, vec je bilo slicnih situacija - ja sam rodjen u Njemackoj, i to je sve sto imam sa tom zemljom. Ja, roditelji, supruga, djeca, svi smo BiH drzavljani, gdje sam proveo i vecinu zivota.

Tehnicki gledano, trebao sam navesti Njemacku kao country of chargeability, ali nisam, (u tom momentu mi jednostavno nije imalo smisla), nego sam stavio BiH.

Vidim da je bilo sicnih situacija, i da ako je regija (EU) ista, i obije zemlje se kvalifikuju, i nema nekih kvota, nije bilo nekih problema.

Opet, ne bih volio da ja budem primjer na kojem ce primjeniti pravilo 100% (mada opet, tehnicki gledano, mogu se pozvati na suprugin country of chargeability).

Ima li neko da iz prve ruke moze pojasniti kako je ovo izgledalo na njenom/njegovom primjeru?
Zdravo, i mene je ovo pocelo jesti polako ali sigurno. Skoro da smo slicno razmisljali, s tim sto je moj muz izvucen i on je dobro napisao, ali kod mene je greska prilikom prijave na lutriju. Rodjena u inostranstvu, ali cijeli zivot provela u BiH. Sad se i ne sjecam da li je bilo bas pitanje u DS 260 za suprugu ... of chargebilility tako navedeno, sve mi se cini da je bilo place of birth i tu naravno nije bilo greske. Upitnik veliki kao Mars nad glavom imam?
Reply With Quote