Tema: USA Taxes
View Single Post
Staro 15.03.2017, 16:30
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoni Prikaz poruke
Mogu verovati toj osobi, jer mi je clan porodice, ne bih svakom to poverio naravno.

Razmatram da li je zaista neophodno da prijavljujem zaradu ostvarenu u Srbiji (bez obzira dal cu morati nesto da im doplatim za to ili ne), zanima me da li to rade svi koji nisu odmah dali otkaz u svojoj maticnoj drzavi, cim su prvi put otisli u Ameriku da bi aktivirali izdavanje GC.

Zato sto kada sam se vratio u Srbiju, nastavio sam da radim posao koji sam pre radio jos nekoliko meseci... a pretpostavljam da ako njima to tako kazem meni ne verujem da ide u prilog na ulasku u drzavu ako oni to cuju (dal mozda oni imaju tu informaciju baz da im ja to kazem, ne znam)... inace, za sada ne idem u smeru da sto pre steknem drzavljanstvo, nego da udjem i ostanem za stalno nakon 7-8 meseci provedenih van USA.
Da parafraziramo:

Ako odlucite da prijavite porez, bez obzira na to da li je ukupan iznos prihoda is svih izvora i iz svih zemalja nizi od zakonske granice za prijavu poreza na prihod, onda morate prijaviti i prihod iz Srbije.

Ukoliko odlucite da ne predate prijavu jer su vam prihodi nizi od zakonske granice, onda ne prijavljujete ni jedan ni drugi prihod, ali ako kada se vratite resite da se prijavite za neke od socijalnih programa, moguce je da ne budete kvalifikovani zbog neprijavljivanja poreza.

U svakom slucaju, sveukupni prihodi, iz svih zemalja, podlezu poreskoj regulativi u USA.

Sup.Mod.
Reply With Quote