Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC
Da parafraziramo:
Ako odlucite da prijavite porez, bez obzira na to da li je ukupan iznos prihoda is svih izvora i iz svih zemalja nizi od zakonske granice za prijavu poreza na prihod, onda morate prijaviti i prihod iz Srbije.
Ukoliko odlucite da ne predate prijavu jer su vam prihodi nizi od zakonske granice, onda ne prijavljujete ni jedan ni drugi prihod, ali ako kada se vratite resite da se prijavite za neke od socijalnih programa, moguce je da ne budete kvalifikovani zbog neprijavljivanja poreza.
U svakom slucaju, sveukupni prihodi, iz svih zemalja, podlezu poreskoj regulativi u USA.
Sup.Mod.
|
Zanimljivo, znaci tvrdite da treba ili da popunim prijavu za oba prihoda (i u Srbiji i u USA) ili za ni jedan od ta dva prihoda da ne predajem prijavu uopste nikakav dokaz ni za sta do 18. aprila a ni nakon tog datuma...
Kolika je zakonska granica, kada se saberu svi prihodi da se mora prijaviti? (bruto-neto u svim zemljama)
Da li je to jedina sankcija (da nisam podoban za socijalni program) ako uopste ne popunim taj obrazac i ne predam nista do 18. aprila?
I da li je to trajna sankcija ili privremena (na neki period vremena)?
Mogu li zbog toga (ako ne bih popunio) da dovedu u pitanje moj sledeci ulazak u USA ili boravak tamo?
Ja sam planirao da prijavim to sto sam zaradio u Americi, za sta sam dobio w2, dok ovo u Srbiji da ne navodim niti da im spominjem... jer mislim da nije da mi to ide u prilog na ulasku u zemlju posle 7-8 meseci odsustva iz Amerike i rada van Amerike... eto zasto... i jer pretpostavljam (nadam se) da oni nemaju uvid u to da li sam ja radio u nekoj drugoj drzavi ili nisam dok sam bio van US...
Kako vi mislite da mi je najpametnije da uradim?