Tema: USA Taxes
View Single Post
Staro 19.03.2017, 02:46
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cirapfc Prikaz poruke
Da podelim svoje iskustvo, posto i dan danas primam platu u Srbiji iako nisam tamo, imao sam nedoumice sta da radim sa prijavom poreza. Prosto, otisao sam u H&R Block, pitao i zavrsio sce tamo. Kako mi je rekla zena koja mi je uradia poresku prijavu, posto sam green card i nisam drzavljanin, ne moram da prijavljujem nista, jer su vec svi porezi placeni u Srbiji. Uradila je to, naplatila 170 dolara (mogao sam i dzabe preko turbo taxa, ali sto je sigurno, sigurno je). Samo me je pitala da li u Srbiji na racunu imam vise od 10.000 usd, a posto nemam rekla je da ne moram nista prijavljivati... Eto toliko, mada i svakom bih posavetovao da ode u neku agenciju i proveri....
Zena koja vam je radila prijavu nije u pravu. Obaveze drzavljana i nosioca zelene karte su iste kada su poreske obaveze u pitanju. Takodje, iznos od $10,000 je vezan za "reporting", a ne za oporezivanje. Sa pojedinim zemljama postoji dogovor o umanjenju poreza ili o neoporezivanju, ali Srbija i ostale zemlje iz regiona nisu na tom spisku.

Reporting Foreign Income: Eight Tax Tips From the IRS.

IRS - Income from Abroad is Taxable

IRS - United States Income Tax Treaties - A to Z

Turbo Tax Foreign Income FAQ

Sup.Mod.
Reply With Quote