View Single Post
Staro 14.01.2009, 08:23
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Ajd’ da se „objasnim“ pa da idem da radim korisne i lepe stvari...
Imam ja „tu“ vagu takođe – u podznaku doduše, i ona pogotovo lately pokušava da povuče te na jednu te na drugu stranu... te je ja uvek nateram da ne „vaga“ bez potrebe i da mi ne gubi vreme. I evo kako to obično biva:

Izgubiti dve najvoljenije osobe na svetu u par sekundi, pri 25 km/h, jednog prelepog sunčanog dana na Božić vs Izgubiti posao zbog ekonomske krize.

Čekati treću najvoljeniju osobu na svetu dve nedelje da se probudi, bez odgovora hoće li ili ne vs Čekati na posao nekoliko meseci.

Slušati životnu priču stotina onih koji su izgubili sve što su imali zbog ludih ideja nekolicine a ipak nađu snage da veruju u bolje sutra vs Slušati priče onih koji ne mogu da kupe kuću, auto ili odu na odmor.

I da, provela sam 9 sati i 48 minuta „terajući“ se sa DirecTV pokušavajući da saznam zašto se instalateri nisu pojavili 3 puta da zamene dish i instaliraju novi DVR, pa onda jos 5 sati i 9 minuta pokušavajući da saznam zasto su mi nekoliko meseci kasnije poslali refurbished a ne nov additional DVR i jos 45 dodatnih minuta da se ubedim sa njima da mi vrate novac pa da ja mogu da odem u Best Buy i sama kupim šta hoću... Internet mi je „prs’o“ u sred finalnog ispita i uzelo mi je tri dana (jedan od toga slobodan na poslu) da dokažem šta se desilo i zakažem termin za make up exam... za doček ove Nove godine jedna kartica mi je bila zablokirana jer je neko iz Senegala kupio stvarčice koje su mu/joj potrebne za više od $500 a bajni mi Skype sve tako iz Luksemburga nije prošao visa protection na novoubačenoj kartici za plaćanje pa je i taka druga zablokirana iste noći... iste noći prijatelju ispred mog stana odšlepali auto...nema ništa od povećanja plate ove godine zbog situacije...nemam klimu u stanu a danas je bilo 90F...otplaćujem auto u petak a večeras je počelo da mu se čuje „nešto“ sa desne prednje strane...

I šta sad da radimo sa tim? Odnosno, šta je trebalo ja da radim? Odlepim? Pa da se sad odmah vratim na „gornju“ vagu i sve to ponovo uporedim sa nekim drugim stvarima – ne, hvala... Ja se izvinjavam ako sam nekog uvredila svojim „optimizmom“ (mada ja to ne definišem tako) ali ja stvarno nemam ni vremena a ni volje da se bavim crnim mislima, kuknjavama i strahovanjima - ja mogu da pomognem da se reši problem pa čak i onaj gde sam ja pogrešila jer u to vreme nisam znala bolje i naučila se na svojim greškama. Mogu da dam mišljenje kad sam za to upitana. Ali da se okružujem negativnim mislima, to ne dolazi u obzir. Ja se od toga sklanjam – sorry, ali bez izuzetaka. Ja sam svoj choice davno napravila. Ja sam (izgleda pogrešno) razumela da ovaj forum nije za žaljenja i strahovanja već za „kako“ i „probaj ovako“.

„Dominantna misao ili mentalni stav jeste magnet, a zakon tvrdi da se sličnosti privlače te će, shodno tome, mentalni stav neminovno privući uslove koji odgovaraju prirodi vaših misli.“
Charles Haanel (1866-1949)
Reply With Quote