View Single Post
Staro 23.04.2017, 12:28
MirkoJ MirkoJ je offline
Drug član

Datum prijave: 04.10.2016
US lokacija: Pittsburgh (jednog dana :))
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik drekavac Prikaz poruke
Moze pomoc! Kakva je procedura za vadjenje green carda? Ja odem tamo pre isteka lekarskog, koliko vremena treba da se ona dobije? Ako planiram da se vratim da zavrsim ugovor u Srbiji a ne mogu da se zadrzavam dugo u Americi? Jel imaju neke opcije ili moram da budem tamo dok je dobijem? Jel moze da se posalje u Srbiju u Ambasadu ili jel to stize na adresu pa da moze neko da posalje?
Većina ovih informacija već postoji na forumu. Sačekajte svakako odgovor nekog od moderatora, ono što sam ja pročitao na forumu je da GC stiže na adresu koju ste naveli u DS-260 nekome posle mesec dana a nekome i posle par meseci, zavisno od slučaja do slučaja. Pečat koji dobijete u Pasoš na vizu po prvom ulasku u USA "menja" GC prvih godinu dana tako da mislim da ne morate da čekate da fizički stigne. E sad, nisam siguran morate li se zadržati u Americi makar dok ne dobijete SSN što je par nedelja do mesec dana uglavnom, pretpostavljam da ni to ne morate već će vam stići na adresu iz DS-260.

E sad, prilikom prvog ulaska možete službenicima dati i drugu adresu a ne onu iz DS-260 da vam na nju stigne GC (ako sam dobro shvatio na forumu, dešavalo se nekome da ipak stigne na onu adresu iz DS-260, ovo svakako sačekajte info od nekog pouzdanijeg)
DV2020- Has not been selected x2
DV2021- Here we go again
Reply With Quote