Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75
Čestitam vam. Na osnovu vašeg broja (20xxx), interview možete očekivati tek u martu ili aprilu iduće godine, a po nekom nepisanom pravilu, ljekarski se obično radi oko mjesec dana prije (mada smo ga mi radili 3 mjeseca ranije). Dakle, imate dovoljno vremena, jer u SAD morate ući najkasnije 6 mjeseci po urađenom ljekarskom pregledu. Dakle, u vašem slučaju, ljekarski bi vjerovatno trebali imati u februaru iduće godine.
Što se primjenih vakcina tiče, obratite se vašem domu zdravlja (npr. O. Maslić), odnosno onom gdje ste išli kao djeca, a onda bi oni trebali iz arhive da povuku vaše kartone (možda ćete ovo morati platiti 20-ak KM), i tražite spisak primljenih vakcina. To onda nosite ili Dr. Čenigić (Eurofarm) ili Dr. Kapetanović (ako imate djecu), a oni će vam reći da li su vam potrebne dodatne vakcine.
Ako imate bilo kakvih dilema, najbolje bi bilo da nazovete ili Dr. Čengić (033 773 020) ili Dr. Kapetanovića (061 190 530), a ako vam treba i nešto konkretnije i misiš da vam mogu pomoći, javite se na pp.
|
Hvala puno...moj dom zdravlja nije u Sarajevu jer sam odrasla u drugom gradu, nadam se da imaju arhivu...sreca pa smo dijete uredno vakcinisali i imam njegov karton imunizacije uredno popunjen...
Javim se ako sta jos zatreba...
Vidjela sam prema tim brojevima da mozemo oko marta naredne god ocekivati intervju...ima dovoljno vremena za sve pripremiti.