Evo i mog iskustva oko vozacke i ID.
Danas sam polagao za vozacki i uspesno prosao. Ujedno sam aplicirao i za ID.
Preporuka mojih drugara je bila da dodjem nekih 20-3- min pre otvaranja DMV-a sto sam i uradio jer umeju da budu bas velike guzve. Ja sam bio negde 12-13-ti u redu.
U 8 sati izlazi gospodja koja rasporedjuje ljude prema potrebama odnosno onome zbog cega su dosli. Odmah je izdvoji starije ljude bez obzira sta ima treba i dala im prednost ispred svih nas sto je sjajno. Posebno ljudi koji zavrsavaju amdinistrativne poslove oko kola, a posebno ostale koji zavrsavaju nesto oko ID ili vozacke (obnove, nove, promena podataka...).
Od potrebnih dokumenata doneo sam:
Pasos, Green card, SSN i izvod iz banke kao dokaz o adresi stanovanja. Morao sam da dam i osiguranje od kola jer se prakticni deo testa polaze sa kolima sa kojim ste dosli.
Trazili su mi bar neki racun ali su na kraju prihvatili izvod.
a pocetku vam pregledaju dokumenta (kontrolni salter za sve, prvi na koji dolazite). Razlogje prost: Ako nemate sva potrebna dokumenta da ne gubite bzv vreme, da oni ne gube vreme, da ne pravite guzvu. Dakle i te kako ima smisla. Nakon toga dobijate broj na papiricu i cekate da vas prozovu na jedan od saltera.
Na prvom salteru sam dao sva potrebna dokumenta i jos eke podatke, uradio ocni pregled (manje od 1min), nakon toga otisao na drugi gde sam plati taksu za izradu oba dokumenta u iznosu od 50$. Otisao na treci da uzmem testove za polaganje.
Dobio 3 papira gde se nalazilo 20 pitanja i poslednji papir sa znakovima. Test je na zaokruzivanje, a znakovi da se obeleze brojevima pod kojima je zaveden njihov naziv (objasnjenje).
Omasio sam samo jedan odgovor i tako prosao pismeni deo.
Sacekao par minuta i nakon toga sa ''instruktorko'' seo u auto da se provozamo krug u delu gde se nalazi office. Pre toga je uradila proveru signalizacije i sirene.
Voznja je lagana i nema sanse da ne prodjete. Postujte znakove i to je to. Meni je voznja trajala 10min. Sto kaze ova instruktorak nisam ni sumnjala da neces proci jer se vidi da si u kolima svaki dan...
Nakon toga smo se vratili nazad, ona je predala sva dokumenta na jedan od saltera i tu sacekao par minuta da me pozovu za slikanje. Slikali su me dva puta i postpisao se dva puta zbog oba dokumenta. Opet se i opet nakon 3-4 min prozvan da uzmem privremenu dozvolu i ID u vidu papira.
U roku od 15 radnih dana mogu da ocekujem dozvolu na adresi koju sam prijavio.
Nadam se da sam bio dovoljno koncizan i tacan.
Toliko od mene.
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
|