View Single Post
Staro 23.07.2017, 18:50
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dushantrikik Prikaz poruke
dali mozes da mi kazes zosto leka varijanta e Cikago ? nemozam da te sfatam , za mene e sekade isto dobro pogolem grad poveke rabota NO poskap stan i se ostalo ...
Ono sto je za nekog dobro (npr. za tebe), za nekoga mozda nije (npr. mene) Ukusi su razliciti i o ukusima ne treba raspravljati, zar ne?

Ziveo sam u CHGO 5 godina. Preselio se u prvom mogucem momentu bez razmisljanja, i ni jednom se nisam pokajao zbog te odluke.

CHGO jeste veliki grad. U CHGO su i dalje stanarine pristupacnije nego u vecini drugih velikih gradova. CHGO generalno mozda jeste laksi za pocetak, mada i to je diskutabilno ako uzmemo u obzir da nam se cesto "linija manjeg otpora" obije o glavu.

Ja, licno, nisam dosao u Ameriku da ponovo zivim u gradu koji potpuno funkcionise po sistemu Balkana. Svestan sam da tako nesto odgovara odredjenom broju ljudi koji emigriraju sa prostora exYU. Tu se vracamo na onaj momenat da ne dolazimo svi u Ameriku iz istih razloga i predubedjenja. U CHGO se moze funkcionisati bez znanja Enlgeskog, moze se okaciti na socijalnu pomoc, moze se zloupotrebljavati sistem na hiljadu mogucih i nemogucih nacina. Meni to ne prija.

O stopi kriminala, korupciji, (ne)vremenskim prilikama, infrastrukturi u raspadu necu ni da komentarisem.

Last edited by Magelan; 23.07.2017 at 20:07.
Reply With Quote