Malo sam se i ja mozda nespretno izrazila, samo sam se nadovezala na tvoj post. Uglavnom, moj decko zivi u USA od '98, i imao je GC do prije mjesec-dva, kad je dobio drzavljanstvo. Mi smo se raspitivali za najbolji nacin kako bih ja mogla doci i jedina opcija je bila da se vjencamo ovdje i onda on tamo aplicira i pokrene svu dokumentaciju. Kad je pricao sa advokatom, taj mu je rekao da nema pravila koliko se ceka i nema nekih posebnih odrednica od kojih zavisi. Zapravo, to je to sredjivanje dokumentacije. Uzimajuci u obzir da je situacija cista, naravno. Posto ima mnogo takvih zahtjeva u imigracionim uredima, oni to rjesavaju po datumu (to sam mislila kad sam rekla ulazis u bubanj). I jedno godinu dana cekanja je u prosjeku, do dvije godine u najgorem slucaju, samo da se cijela dokumentacija rijesi. Tada, a mislim i sada da je tako, su se brze rjesavali zahtjevi za zarucnicku vizu, kroz 4-5 mjeseci je viza mogla biti gotova, i onda daju 3 mjeseca fore za vjencanje. Nama to nije bila opcija tada, jer on nije ima drzavljanstvo. Eto to je ukratko. Uglavnom, u medjuvremenu su se izdesavale neke stvari, izmedju ostalog i to da sam ja dobila prvu kovertu, pa se sad nadam da ce sve da bude lagano i smooth
p.s.
V777, hvala na iscrpnim postovima, zaista su vrlo vrlo korisni. A to itekako mnogo znaci nama u ovoj situaciji!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day -
20.3.2009.
Visa granted
In US since May 26, 2009!