View Single Post
Staro 11.08.2017, 06:31
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
Evo kratkog neprijatnog iskustva.
Dozvolu sam izvadio pre mesecak dana (pisao o tome bas na ovoj temi) i pre par dana sam registrovao (preveo) auto na svoje ime i kada sam trebao da uradim osiguranje ispalo mi je 4 puta skuplje od bilo koga ko ima auto.
Razlog je prost. Kako sam ''mlad'' vozac (mesec dana) u USA smatraju me vozacem visokog rizika iako imam 18god vozacog iskustva u Srbiji (ali sta njih boli uvo za moje iskustvo?) i iz tog razloga mi je osiguranje dosta vece u odnosu na druge. Kada izracunam na godinu dana moje osiguranje daleko premasuje vrednost kola koje vozim (APSURD)!!!
Nasao sam nasu nasu devojku koja ovde godinama radi osiguranja i napravila mije pricu da akoosiguram stan u kome zivim da moze da mi smanji osiguranje kola (ima neka stavka uzakonu koja omogucava tako nesto). Sve ukupno sada treba da platim 109$ svakog meseca narednih godinu dana.
Na taj trosak nisam racunao ali sta cu sada.
Jedno od mogucih resenja je da sam kola preveo na nekog drugog ko ima dozvolu bar godinu dana...
Savet koji sam dobio je da se sto pre prijavite na osiguranje i to bilo koje vrste za bilo koji koji iznos kako bi ste sutra sto manje placali. Nemojte me pitati za detalje jer i ja sam ne poznajem ovu materiju vec sam vam rekao ono sto je meni receno!
Veliki broj nasih kamiondzija, pa i ja smo u pocetku po dobijanjju dozvole imali problem sa pronalazenjem prvog kamionskog posla bas zbog osiguranja tj mlade dozvole. To sto smo u Srbiji polozili sa 19 20 god i presli 10000000 milja ove indijance ne zanima. Meni je do duse za 2017 auto, oko 1000 dolara godisnja premija ali full coverage. Inace imam 36godina
Reply With Quote